Gezondheidsmeter

Mijn persoonlijk dossier online

Laatste nieuws

MedMij Versie 1.3

[2021/4/28 | 41 hits]

Onze kwalificaties en acceptaties voor MedMij lop...


Play Store icon    iTunes app store icon

<< Nieuws index

Thuis Spirometrie Bij Ernstig Astma

Posted on 2021/4/2 17:10:00 ( 23 reads )

"Gezondheidsmeter en het onderzoek heeft inzichtelijk gemaakt waar er voor mij gezondheidswinst te behalen valt. Meedoen heeft mij controle teruggegeven over mijn astma."

Lees verder >>Channa (31), controle terug over astma


"Gezondheidsmeter en het onderzoek heeft inzichtelijk gemaakt waar er voor mij gezondheidswinst te behalen valt. Meedoen heeft mij controle teruggegeven over mijn astma."

De klachten van Channa (31) begonnen ongeveer 20 jaar geleden. “Ik heb mijn Astma vroeger eigenlijk altijd geneerd… totdat ik op mijn 28e instortte”. In het najaar van 2019 komt ze onder behandeling van het Franciscus Astma, COPD & Allergie Centrum in Rotterdam. Ze krijgt een eigen dossier in Gezondheidsmeter/astma. Met een online dagboek, een bluetooth Spirometer en een bluetooth activity tracker brengt ze het astma goed in beeld. 

Longfunctie thuis meten

Bij ernstig astma speelt de thuis- en werkomgeving een cruciale rol. Daarom is eind 2019 het Astma, COPD & Allergie Centrum van het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam de pilot  "diagnostiek ernstig astma" gestart, waarbij de longfunctie thuis wordt geblazen. Via Gezondheidsmeter / astma komen de data beschikbaar voor het expertise centrum.

Longarts Dr. Hans in 't Veen: "Door de patiënten hun longfuncties niet alleen in het ziekenhuis te laten meten, krijgen we inzicht in de invloed van de leefomgeving op het astma.”
Lees haar hele verhaal

Wat is een thuis-spirometrie?

Normaal wordt de longfunctietest bij de huisarts of in het ziekenhuis uitgevoerd. De bluetooth spirometer maakt het mogelijk deze meting thuis te doen. De behandelaar kijkt direct mee.
Meer weten? Vraag het ons!
GezondheidsmeterPGO+ is het PGO met een dikke PLUS met 10 gekwalificeerde MedMij berichten en 80+ intelligente eCoaches voor thuismonitoring (inclusief de "Eigen Modules").
Printer Friendly Page Send this Story to a Friend

Nieuwsbrief

Laatste nieuws

MedMij Versie 1.3

[2021/4/28 | 41 hits]

Patiënt Verhaal: Diabetes en Kanker

[2021/4/23 | 82 hits]

Behandelmodule diabetes

[2021/4/21 | 23 hits]

Succesvolle lancering URinControl app

[2021/4/16 | 29 hits]

URinControl: app bij ongewild urineverlies

[2021/4/13 | 166 hits]
Top