Algemeen : In De Media: URinControl
Posted on 2021/4/30 8:20:00 ( 469 reads )

Mainstream media besteden veel aandacht aan het lastige probleem van urine-incontinentie bij vrouwen én de oplossing die URinControl kan bieden. De Telegraaf, RTL Nieuws en EditieNL gingen in gesprek met Anne Loohuis van het UMCG en Marlies Bosch van de Stichting Bekkenbodem4All over URinControl.

Kijk de uitzending hier terug (vanaf 8:20).

Lees verder >>Meer dan 1000 vrouwen zijn gestart
"Ik vind het fijn dat ik er zelf iets aan kan doen. Zo neem je verantwoordelijkheid voor je eigen lijf. Dit geeft een gevoel van zelfvertrouwen."
Mainstream media besteden veel aandacht aan het lastige probleem van urine-incontinentie bij vrouwen én de oplossing die URinControl kan bieden. De TelegraafRTL Nieuws en EditieNL gingen in gesprek met Anne Loohuis van het UMCG en Marlies Bosch van de Stichting Bekkenbodem4All over URinControl. Kijk de uitzending hier terug (vanaf 8:20).
Deelnemers over URinControl
Miki: “Incontinentie is iets waar je weinig aan kan doen, dus ik ga er niet mee naar de dokter. Dan word je toch doorgestuurd naar de uroloog... Maar bij URinControl dacht ik... "Misschien toch handig om te proberen." Een oplossing zou mij heel veel vrijheid geven. Je hoeft er dan niet meer continue aan te denken. ”

Gabriela: “Blaasproblemen zetten een flinke streep door je leven. Soms moet ik wel drie keer in 10 minuten naar de WC. Ik ben van het kastje naar de muur gestuurd. "Het zit in je hoofd. Je bent hysterisch," dat hoor ik wel eens. 

Met URinControl kun je metingen makkelijk bijhouden en de resultaten laten zien aan de dokter. Dat dossier is erg belangrijk voor mij, want als je maar 10 minuten hebt bij de specialist, dan sterkt dit je in je verhaal."

 
Marja: “Ik ben 35 jaar geleden bevallen. Sindsdien heb ik veel last van urine-incontinentie. Ik ben geopereerd aan een verzakking. Daarna moet je voorkomen dat klachten verergeren of terugkomen.

URinControl kan mensen aan het oefenen krijgen. De app attendeert hierop. Dat is nodig om stevigheid op te bouwen. Momenten vinden zonder gestoord te worden? Dat is zonder app ook lastig. Ik zeg altijd: "oefen tijdens wachtmomenten, want dat kost geen tijd!"

Ik vind het fijn dat ik er zelf iets aan kan doen. Zo neem je verantwoordelijkheid voor je eigen lijf. Dit geeft een gevoel van zelfvertrouwen. Je moet er wel lang aan werken, maar dan ben je op de lange termijn ook echt happy.”
RTL Nieuws en De Telegraaf

Meld jezelf gratis aan via

www.urincontrol.online

Starten met URinControl

URinControl is beschikbaar via het platform Gezondheidsmeter.
Als behandelaar sluit je aan op het platform voor 49,95 euro per jaar.
Zo kan je ook zelf patiënten aanmelden voor URinControl én samen de voortgang bekijken. Steeds meer behandelaars maken gebruik van deze optie.
Gezondheidsmeter is al gekoppeld met Medicom, PromedicoASP en Zorgplatform (meer kosten), dus vanuit het HIS bereikbaar.

Voor burgers is het gebruik gratis.

Professionals: sluit aan op Gezondheidsmeter
Burgers: maak een account aan
GezondheidsmeterPGO+ is het PGO met een dikke PLUS met 10 gekwalificeerde MedMij berichten en 80+ intelligente eCoaches voor thuismonitoring (inclusief de "Eigen Modules").
Ja ik wil het PGO testen (ophalen data bij huisarts)

Printer Friendly Page Send this Story to a Friend Create a PDF from the article
Top