Algemeen : Uw mening over het PGO
Posted on 2023/1/31 15:20:00 ( 254 reads )

Als patiënt kom je vaak in aanraking met veel verschillende zorgverleners. De meeste zorgverleners hebben wel een webportaal. Daarin kan je je gegevens van die zorgverlener inzien, een afspraak maken en soms beeldbellen.

Wat is nu het verschil tussen een webportaal en een PGO als Gezondheidsmeter? Technisch gezien is het verschil dat een PGO je eigen kluis is met je eigen data (zoals je eigen geld op je eigen bankrekening), maar wat vinden de gebruikers van het nut van een PGO? We vroegen het op de social media en dit zijn de antwoorden.

Lees verder >>Uw mening over het PGO

Als patiënt kom je vaak in aanraking met veel verschillende zorgverleners. De meeste zorgverleners hebben wel een webportaal. Daarin kan je je gegevens van die zorgverlener inzien, een afspraak maken en soms beeldbellen.

Wat  is nu het verschil tussen een webportaal en een PGO als Gezondheidsmeter? Technisch gezien is het verschil dat een PGO je eigen kluis is met je eigen data (zoals je eigen geld op je eigen bankrekening), maar wat vinden de gebruikers van het nut van een PGO? We vroegen het op de social media en dit zijn de antwoorden.


Met stip op 1

“Alle gegevens op één plaats, dat is makkelijk om het overzicht te bewaren.”


Op de tweede plaats:

“Als ik ergens ben waar ze niet al mijn medische gegevens bij de hand hebben, dan heb ik ze bij de hand. Veelgenoemde voorbeelden zijn op de spoedeisende hulp, bij een doorverwijzing naar een (ander) ziekenhuis, in een revalidatiecentrum of verpleeghuis.”


Op de derde plaats

De combinatie met inhoudelijk sterke zorgprogramma’s is praktisch. Vaak genoemd zijn metingen zelf thuis doen (longfuncties, bloeddruk meten of stappen). Ook programma’s als URinControl (zelf hulp bij urine-incontinentie) of Herstel na Corona en Hoofdpijn worden spontaan genoemd.


Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk

“Ik kan mijn gegevens zo lang bewaren als ik dat wil. In de zorg is de bewaartermijn 20 jaar. Dat klinkt lang, maar als je 70 jaar bent, kan iets dat je hebt gehad op je veertigste nog steeds belangrijk zijn.”

Staat uw mening er niet bij? Laat het ons weten, zo leren we samen steeds meer wat een goed PGO moet kunnen. >>>>

Uit de eerste hand horen hoe een zorgprogramma werkt via je eigen PGO?
Dat kan tijdens de Slimme Zorg Estafette

Vliegwielcoalitie, CWZ, DCklinieken en Curavista organiseren 2 webinars op
9 februari – CWZ (16.00-17.00)
14 februari – DCklinieken (16.00-17.00)

De Slimme Zorg Estafette is een initiatief van het ministerie van VWS

9 februari – 16.00: CWZ webinar – Wim Mulleners, neuroloog >> Informatie en aanmelden >>
14 februari – 16.00: DCklinieken webinar – Willem Oerlemans, neuroloog >> Informatie en aanmelden >>

Printer Friendly Page Send this Story to a Friend Create a PDF from the article
Top