Bloeddruk Zorgverleners

Zorg op maat

GezondheidsmeterPGO biedt de mogelijkheid om zorg op maat te leveren. 

Door in elk zorgpad 5 componenten te combineren, die samen een effect kunnen sorteren. (T.L. Webb, JMIR 2010):

Deze componenten worden in bloeddruk/CVRM als volgt toegepast:

Meten

In Bloeddruk / CVRM kiest de deelnemer hoe zij/hij bloeddrukmetingen noteert. Dat kan handmatig per meting of door een bestand dat de bloeddrukmeter produceert toe te voegen (via "bestanden uploaden"). Kies je voor handmatige invoer, dan kan je van bloeddrukmeter veranderen en opmerkingen toevoegen. De langste individuele follow-up bij "bloeddruk" is nu 8 jaar. In zo'n lange periode kunnen mensen immers van bloeddrukmeter wisselen. 

Eén keer per kwartaal kan de deelnemer zichzelf scoren op zijn/haar risicofactoren: BMI, middelomtrek, bewegen, roken. Er volgt een zelfmanagement advies op basis van de scores.

Inzicht / dashboard

De bloeddrukmetingen en de risico's scores worden samengevat in één overzicht. Zo ontstaat inzicht in het verloop in combinatie met eigen acties.  

ACQ_Gezondheidsmeter_PGO

Zelfregie

Mensen kiezen zelf de frequentie waarmee ze de bloeddruk metingen invoeren / uploaden. Reminders om in te voeren kunnen zij aan/uit zetten in hun profiel. 

Communicatie

Zijn er vragen? Dan kunnen die via het veilige eConsult of videoconsult worden beantwoord. Beiden zijn intercollegiaal en multidisciplinair inzetbaar.

Kennis

Er is veel informatie beschikbaar. Niet altijd makkelijk voor patiënten om de juiste, betrouwbare  informatie te vinden. 

Daarom biedt GezondheidsmeterPGO een uitgebreide kennisbank met directe links over "bloeddruk / CVRM" van thuisarts.nl, apotheek.nl, NVVC en de Hartstichting.nl. De patiënt kan deze informatie zelf opzoeken of jij stuurt direct de link naar de patiënt.

Coaching door zorgverlener is sleutel tot succes:

Uit de analyse van de verzamelde data blijkt dat de zorgverlener een belangrijke rol vervult. 

Sinds die tijd is het motto van GezondheidsmeterPGO:

"De beste zorg lever je samen,
>Makkelijk vanuit één online dashboard".

Wil je meer weten over de opzet van GezondheidsmeterPGO?

Lees dan hier verder >>

Meedoen als zorgverlener

Wil je ook samen met patiënten aan de slag gaan? Dat kan door een jaarabonnement af te sluiten op GezondheidsmeterPGO / zorgpaden voor 49,95euro/jaar (excl btw).

Vanaf dat moment kan je met een onbeperkt aantal patiënten gebruik maken van de Plug&Play zorgpaden. Je meldt patiënten aan en kan aan de slag.

Als mensen toestemming geven, kan je real-time de data extraheren. Zo kan je bepaalde scorings (bloeddruk, BMI, roken, bewegen) gebruiken voor aanlevering van uitkomst-indicatoren.

START  

 

Meekijken in GezondheidsmeterPGO vanuit EPD

  • "Zelfinzicht helpt ook moeilijk instelbare patiënten"
    - Maaike Zimmerman, Erasmus MC - 

 

2019/7/11  
Top