Bloeddruk Homepagina

  • "De Gezondheidsmeter stond mij erg aan en bood mij de meeste efficiëntie. Het stelt me elke keer gerust om een goede meting te zien. De huisarts is ook blij."
    - Ghis (77) - 

Ghis meet 15 jaar via Gezondheidsmeter 

Gezondheidsmeter_bloeddrukmeten

Ghis uit Evergem is in 2007 begonnen met Gezondheidsmeter PGO . Hij was op zoek naar een slimme manier om zijn gezondheidsgegevens bij te houden. Ghis: "Gezondheidsmeter stond mij erg aan en bood mij de meeste efficiëntie”.

Na je 40ste neemt de kans op een hoge bloeddruk toe. Een te hoge bloeddruk kan leiden tot aandoeningen zoals beroerten, hartinfarcten en hartfalen. De Hartstichting roept daarom alle 40-plussers op om regelmatig de bloeddruk te meten. Ook als je je gezond voelt.

Over preventie hoef je bij Ghis niet te beginnen. Al 15 jaar houdt hij zelf zijn eigen bloeddruk bij via Gezondheidsmeter PGO . Daarmee is Ghis één van de langste active gebruikers van de bloedddruk module.

Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’, heeft Ghis van bloeddrukmeten de gewoonste zaak ter wereld gemaakt. “Ik denk dat het komt door mijn vader. Op 61-jarige leeftijd overleed hij aan de gevolgen van trombose,” zegt Ghis. “Na zijn ziekte heeft hij nog maar kort geleefd. Dat heeft mij gevoelig gemaakt.”

Ghis vertelt later dat zijn vader zijn broer en zus ook op jonge leeftijd heeft verloren. Op zijn 40e kreeg Ghis zelf te maken met een te hoge bloeddruk en kreeg medicatie daarvoor. Sindsdien doet hij regelmatig preventieve gezondheidschecks zoals darm- en hartonderzoek. Verder leeft Ghis een actief leven en fiets regelmatig.

De huisarts is er ook blij mee. Als Ghis zijn huisarts ziet of een nieuwe dokter raadpleegt neemt hij een uitdraai mee van zijn zelfmetingen. Door met regelmaat te meten houdt Ghis zijn bloeddruk goed onder controle. En dat is dan ook zijn doel: "Het stelt me gerust om een goede meting te zien". Ghis is al 15 jaar gestopt met gezelschapsroken. Sindsdien scoort Ghis nog betere waarden.

Sinds 2007 heeft Ghis al vier bloeddrukmeters versleten. Voor Gezondheidsmeter maakt het niet uit welke meter je gebruikt, je voert gewoon de waarden in. Meestal meet hij 's ochtends rond een uur of acht. Zijn advies? “Regelmatig je bloeddruk meten! Met een bloeddrukmeter (en een koortsmeter) weet je zelf wanneer je naar de huisarts moet!” zegt Ghis.

 

Grip op bloeddruk

Wil jij je bloeddruk bijhouden in je eigen dossier? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

In Gezondheidsmeter PGO kan je makkelijk en veilig je bloeddrukmetingen noteren. 

Ook als je niet bent aangemeld door een zorgverlener kan je hieraan meedoen. Probeer het gerust eens uit. 

START bloeddruk handmatig invoeren 

 

2022/7/15  
Top