Geheugenpoli Start Zorgverlener

Zorg op maat

Gezondheidsmeter PGO biedt de mogelijkheid om zorg op maat te leveren. 

Door in elk zorgpad 5 componenten te combineren, die samen een effect kunnen sorteren. (T.L. Webb, JMIR 2010):

Deze componenten worden in Geheugenpoli als volgt toegepast:

Meten

In Geheugenpoli zijn er 2 zorgpaden, opgesteld voor de begeleiding van mensen met de Ziekte van Alzheimer / dementie en hun mantelzorgers:

  • instellen op medicatie (galantamine, rivastigmine, memantine), waarbij bijwerkingen worden uitgevraagd volgens het titratieschema van het betreffende geneesmiddel
  • voorbereiding consult via de NPIQ, ZARIT en MNA-short.
Om mantelzorgers niet onnodig te belasten, worden deze zorgpaden door de verpleegkundige per individu geactiveerd.
De langste individuele follow-up bij "Geheugenpoli" is nu 5 jaar. Eén jaar na start is een analyse gemaakt, die is gepresenteerd op de geriatrie dagen >> Download poster-presentatie  

Deelnemers ontvangen nadat de vragenlijsten zijn geactiveerd een aantal reminders.

Inzicht / dashboard

De resultaten worden inzichtelijk gepresenteerd. Zo is er een duidelijke NPIQ, ZARIT en MNA grafiek en een overzichtstabel met de medicatie en eventuele bijwerkingen. Zo ontstaat inzicht in het verloop in combinatie met de belasting van de mantelzorger. De case-manager kan als lid van het behandelteam meekijken, evenals de huisarts. Dat maakt intercollegiaal overleg, waarbij ook de mantelzorger wordt betrokken, mogelijk.

Geheugenpoli Alzheimer NPIQ Gezondheidsmeter PGO

Zelfregie

Mensen kiezen zelf de frequentie waarmee ze actief zijn. Reminders om in te voeren kunnen zij aan/uit zetten in hun profiel. 

Communicatie

Zijn er vragen? Dan kunnen die via het veilige eConsult of videoconsult worden beantwoord. Beiden zijn intercollegiaal en multidisciplinair inzetbaar. Aan de vragen kunnefoto's en filmpjes worden toegevoegd ter illustratie van specifieke gedrags-situaties.

Kennis

Er is veel informatie beschikbaar. Niet altijd makkelijk voor patiënten om de juiste, betrouwbare  informatie te vinden. 

Daarom biedt GezondheidsmeterPGO een uitgebreide kennisbank met directe links over "dementie /Alzheimer" van thuisarts.nl, apotheek.nl, VUMC, CBR, Alzheimer Nederland, Leven met Alzheimer, Jungheimercafé (café voor mantelzorgers).

De mantelzorger kan deze informatie zelf opzoeken of jij stuurt direct de link.

Coaching door zorgverlener is sleutel tot succes:

Uit de analyse van de verzamelde data blijkt dat de zorgverlener een belangrijke rol vervult. 

Sinds die tijd is het motto van Gezondheidsmeter PGO:

"De beste zorg lever je samen,
Makkelijk vanuit één online dashboard".

Wil je meer weten over de opzet van Gezondheidsmeter PGO?

Lees dan hier verder >>

Meedoen als zorgverlener

Wil je ook samen met patiënten aan de slag gaan? Dat kan door een jaarabonnement af te sluiten op Gezondheidsmeter PGO / zorgpaden voor 49,95euro/jaar (excl btw). 

Vanaf dat moment kan je met een onbeperkt aantal patiënten gebruik maken van de Plug&Play zorgpaden. Zo kan je bijvoorbeeld voor mensen het zorgpad "Geheugenpoli" combineren met  "Vitaliteitswijzer"  of Fitbit (bewegen). Je meldt patiënten aan en kan aan de slag.

Als mensen toestemming geven, kan je real-time de data extraheren. Zo kan je bepaalde scorings (NPIQ, ZARIT, MNA-short) gebruiken voor aanlevering van uitkomst-indicatoren.

START  

Meekijken in GezondheidsmeterPGO vanuit EPD

  • "Wij zien mensen met Alzheimer jaarlijks op de poli. Het polibezoek wordt door de mantelzorger voorbereid door online de NPIQ, Zarit en MNA-short in te vullen. Zo kunnen acties voorafgaand aan het consult al worden voorbereid en tijdens het consult aan de juiste zaken aandacht worden besteed. Zorg op Maat."
    - Peter van Walderveen, geriater -
2022/3/15  
Top