Plasklachten burger

Grip op plasklachten

Heb je plasklachten? En ben je hiervoor onder behandeling? Dan kunnen jouw zorgverleners je begeleiden via Gezondheidsmeter PGO / plasklachten. 

Je geeft aan wat je klachten zijn via een speciaal ontwikkelde vragenlijst. Voor vrouwen is dat de UDI-6 en voor mannen is dat de IPSS. Beide zijn kort en geven een score, die jouw zorgvrlener gebruikt.

Je bepaalt zelf de doel: wat is voor jou belangrijk? Waar wil je geen / minder last van hebben?  Wat wil je weer kunnen? Je geeft het zelf aan. In de loop van de weken noteer je je voortgang via het plasdagboek.

Het plasdagboek is best veel werk om in te vullen: het geeft een indruk van de  werking van je blaas. Door bij te houden hoeveel je plast en hoeveel je drinkt. Daarvoor moet je je plas opvangen en meten, een lastig klusje. 

Heb je vragen? Dan kan je die opzoeken in de kennisbank of via het eConsult of videoConsult stellen aan je behandelaars. 

Zelfinzicht

Je geeft zelf aan hoe je je voelt en wat je doelen zijn. 

Hoe je je voelt, vergelijken we met de gevalideerde UDI-6 of IPSS score, je plasdagboek en (als je medicijnen gebruikt) je medicatie inname. 

Zo zie je of je goed aanvoelt hoe het met je gaat en kan je zelf op tijd bijsturen. 

Je bepaalt zelf hoe vaak je actief bent, soms zal elke dag nodig zijn, soms is één keer per half jaar al voldoende.  

Plasklachten dagboek samenvatting Gezondheidsmeter PGO

Goede informatie

Grip op plasklachten is onafhankelijk, gemaakt door het centrum voor urologie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Zij vinden het belangrijk dat jij zelf grip krijgt op je plasklachten. 

Er is veel informatie, daarom hebben wij goede en betrouwbare informatie bij elkaar gezet van websites als thuisarts.nl en apotheek.nl. 

Starten met GezondheidsmeterPGO / plasklachten

Grip op plasklachten is een service van jouw zorgverleners. Alleen zij kunnen jou aanmelden en zullen je dan ook actief online begeleiden. 

Wil je toch ervaring opdoen met GezondheidsmeterPGO? Dat kan! Kies één van onze andere modules:


OPEN DOSSIER

  • "De verschillende metingen die de patiënt invoert, zijn voor zelfmanagement belangrijk. Deze gegevens kunnen we mogelijk zelfs in de toekomst gebruiken als kwaliteitsindicator vanuit patiëntperspectief."
    - Dr. J.C.C.M. in t Veen, longarts Franciscus Gasthuis & Vlietland
2019/7/26  
Top