Corona Home

In samenwerking met:

Ziektelastmeter Ná Corona

Heb jij een Corona infectie gehad? Dan heb je misschien CALD (Corona Associated Lung Disease). Wil jij meer grip op de klachten die je mogelijk ervaart? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

Via de Ziektelastmeter Ná Corona geef je antwoord op een aantal vragen. De antwoorden worden gepresenteerd in een overzichtelijke ballonnen - plaat. Deze Ziektelastmeter Ná Corona is ontwikkeld met het Longfonds, het CAPHRI Instituut en de universiteit van Maastricht. 

Deze Ziektelastmeter is goed onderzocht bij mensen met de luchtwegaandoening COPD. Deze Ziektelastmeter is nog niet onderzocht bij mensen die een Corona infectie hebben gehad. Op basis van de informatie van het RIVM en studies uit het buitenland zijn er vragen en ballonnen toegevoegd. Voor de al bestaande vragen geldt dat de hoogte van de ballonnen gebaseerd is op de Ziektelastmeter COPD. Voor de nieuwe vragen geldt dat de hoogte gebaseerd is op een score tussen 0 en 10. 

Op dit moment weten we niet of alle klachten in deze Ziektelastmeter staan en of de ernst van de klachten precies juist wordt weergegeven. Het is daarom alleen een leidraad bij het gesprek met je behandelaar(-s). 

Je kan zelf starten of jouw behandelaar (zoals huisarts, longverpleegkundige of longarts) kan je aanmelden. 

Probeer het gerust eens uit. 

 START

Ik ben zorgverlener

Vind jij het belangrijk dat mensen die een Corona-infectie hebben doorgemaakt meet grip krijgen op de mogelijke post-Corona klachten? 

Activeer voor jouw patiënten "Corona" in GezondheidsmeterPGO. In één dashboard zie je de symptomen in één overzicht.

Samen met het Longfonds en Caphri-Instituut is de Ziektelastmeter "Ná Corona" ontwikkeld in een eerste versie. Deze Ziektelastmeter is goed onderzocht bij mensen met de luchtwegaandoening COPD. Deze Ziektelastmeter is nog niet onderzocht bij mensen die een Corona infectie hebben gehad. Op basis van de informatie van het RIVM en studies uit het buitenland zijn er vragen en ballonnen toegevoegd. Voor de al bestaande vragen geldt dat de hoogte van de ballonnen gebaseerd is op de Ziektelastmeter COPD. Voor de nieuwe vragen geldt dat de hoogte gebaseerd is op een score tussen 0 en 10.

Op dit moment weten we niet of alle klachten in deze Ziektelastmeter staan en of de ernst van de klachten precies juist wordt weergegeven. Het is daarom alleen een leidraad bij het gesprek met je patiënt.

Via het eConsult of videoconsult geef je advies of stuur je betrouwbare informatie over Corona toe.

MEER WETEN

 

Meer over "Grip op Corona"

Grip op Corona is een initiatief van het Longfonds, het Caphri Instituut en de Universiteit van Maastricht.

Deze Ziektelastmeter wordt speciaal ontwikkeld voor mensen die een Corona infectie hebben gehad en zelf aan de slag willen gaan. 

Je vult in hoe het met je gezondheid gaat. 

Hoe doe je mee?

Je kan jezelf aanmelden. Als je dat wil, kan je je zorgverleners laten meekijken. Je stuurt dan een mail naar info@gezondheidsmeter.nl met de naam van je behandelaar.

Je zorgverlener kan  je aanmelden. Je zorgverlener kijkt dan automatisch mee en kan bespreken met je hoe het gaat en advies geven.

Allemaal via je eigen PGO, veilig en vertrouwd.

Zorgverleners

Als je een Corona infectie hebt zijn er verschillende zorgverleners die een rol spelen bij de behandeling, zoals:  

  • de huisarts
  • de fysiotherapeut
  • de diëtiste
  • de longverpleegkundige
  • de longarts
  • de apotheker

Jij haalt bij alle zorgverleners de MEDMIJ berichten op en voegt jouw eigen input toe. Zo staat er in jouw GezondheidsmeterPGO het complete beeld hoe het met je gaat. Alle zorgverleners kunnen bij jouw gegevens in jouw dossier.

Zo ben jij de spil van alle informatie over jou. 

2020/5/7  
Top