Corona Home

Gezondheidsmeter_CORONA ZIEKTELASTMETER

Post-Covid ZIEKTELASTMETER

Langer dan 1 maand klachten na een Corona infectie? 

Dan helpt de Ziektelastmeter met inzicht én grip.


Wat anderen zeggen

"Gegevens bijhouden in de Ziektelastmeter geeft inzicht op de vraag: hoe voel ik mij nu? Het dwingt je systematisch na te denken over die vraag. Je went aan de pijn, kortademigheid en hartritmestoornissen.”

- Anneke (53) - Lees haar verhaal >>

Gezondheidsmeter_patient

Gezondheidsmeter_arts
"Hoe ga ik om met langdurige klachten na corona? Waar komen ze vandaan en wat kan ik eraan doen? Deze vragen kwamen aan bod in de Ziektelastmeter Corona"

 

– Monique Bakker, praktijkondersteuner, Maarsenbroek


De voordelen van Gezondheidsmeter

Alle gegevens in één overzicht, in uw dossier

Behandeling afgestemd op uw situatie

Samen de alternatieven afwegen


Verantwoording

De Ziektelastmeter Post-Covid wordt ontwikkeld met het Longfonds, het CAPHRI Instituut en de universiteit van Maastricht. In 2019 is de eerste versie van deze Ziektelastmeter beschikbaar gekomen. 

In augustus 2022 is de Universiteit van Maastricht van start gegaan met onderzoek om de Ziektelastmeter Post-Covid verder op wetenschappelijke basis door te ontwikkelen. Dit werd gedaan in het PINCOR-project, dat als doel heeft de nazorg voor Post-Covid patiënten te verbeteren. 

Eind 2022 zijn alle verzamelde gegevens geanalyseerd die komen uit het onderzoek van zowel de al verzamelende gegevens uit de eerste versie van de Ziektelastmeter, als nieuw onderzoek onder Post-Covid patiënten en hulpverleners. 

Vanaf maart 2023 is er een vernieuwde versie beschikbaar die ontwikkeld is op basis van het onderzoek van Maastricht University. Deze versie sluit beter aan bij de klachten die mensen ervaren en heeft nieuwe mogelijkheden gekregen om patiënten beter te begeleiden in het krijgen van de juiste zorg, door de juiste zorgverlener, op het juiste moment. 

Op dit moment weten we niet of alle klachten in deze Ziektelastmeter staan en of de ernst van de klachten precies juist wordt weergegeven. Deze Ziektelastmeter is bedoeld om meer grip te krijgen op longcovid en een leidraad te zijn bij het gesprek met uw behandelaar(s).

CAPHRI MUMC
Gezondheidsmeter_arts
2023/3/14  

Ontdek alle gezondheids-modules van Gezondheidsmeter
Top