Bloeddruk burger

Start met GezondheidsmeterPGO / bloeddruk

Vul je e-mailadres in. Op dit email - adres ontvang je de bevestiging van je account. 

Heb je al een account?

Vul dan bij het veld "email adres" je gebruikersnaam in. Dat kan je email adres zijn, maar hoeft niet. 


Kan je de toegangscode niet goed lezen? Klik op "Andere toegangscode".

Bloeddruk: meten is weten

Heb je zelf een eigen bloeddruk meter? En wil je de gemeten waarden bijhouden, zodat je een goed overzicht krijgt van de bloeddrukmetingen? Dan ben je bij GezondheidsmeterPGO aan het goede adres. Je vult zelf de waarden in en ziet in één overzicht je metingen. Je kan van elke bloeddrukmeter de waarden invoeren. 

Risicofactoren

Naast je bloeddruk kan je ook je risicofactoren (gewicht, roken, bewegen) bekijken en hoe jij daarop scoort. Dat hoeft maar één keer per kwartaal. Vaker kan je deze scoring niet invullen. 

Goede informatie

Wil je meer weten over bloeddruk, bloedsomloop, hart-, en vaatziekten, medicijnen bij hoge-, of lage bloeddruk? Wij hebben speciaal voor jou links naar goede en betrouwbare informatie bij elkaar gezet in één overzicht. Deze informatie is afkomstig van websites als thuisarts.nl, apotheek.nl, de hartstichting en de Nederlandse Vereniging van Cardiologie. Dit zijn grote websites waar het soms lastig zoeken is. Daarom hebben wij de informatie voor jou bij elkaar gezet. 

ACQ_Gezondheidsmeter_PGO

Bloeddrukmeter

Gezondheidsmeter PGO / hartfalen werkt met elke bloeddrukmeter. Je kan ook van bloeddrukmeter wisselen. 

Twijfel je welke bloeddrukmeter goed is? Een goede bloeddrukmeter bestaat uit een band voor om de bovenarm en het apparaat. Bloeddrukmeters die je om de pols doet zijn niet betrouwbaar voor een goede meting. 

Bloeddrukmeters worden niet vergoed, maar soms kan je tijdelijk een bloeddrukmeter bij de huisarts, ziekenhuis of apotheek lenen. 

Als je zelf de bloeddruk meet en advies wil van je zorgverlener, is het handig om je bloeddrukmeter mee te nemen naar het spreekuur. Of bespreek eerst met je zorgverlener te bespreken welke bloeddrukmeter geschikt is.

2019/9/7  
Top