Bloeddruk OMRON patientverhaal

Automatisch bloeddrukmetingen doorsturen naar arts 

Thei (67) heeft een hoge bloeddruk. In het Zuyderland ziekenhuis doet hij mee met een pilot om thuis gemeten bloeddrukwaarden automatisch door te sturen. Dat gaat gemakkelijk met het online dossier in Gezondheidsmeter en een bluetooth meter voor thuis. Nu houdt hij zijn bloeddruk goed in de gaten.

“Dat is in principe ook waarom ik donor ben. Ik geef bloed om iemand te helpen en tegelijkertijd krijg ik zelf een check-up.” Als Thei gecontroleerd wordt bij de bloedbank hoort hij dat zijn bloeddruk te hoog is. “Mijn bloeddruk werd gemeten op 240 en 155 mmHg. Dat is écht veel te hoog! Ik werk als gevangenisbewaker en die dag was er een gijzeling die bijna 3 uur duurde. Ik zat waarschijnlijk hoog in de adrenaline. Achteraf bleek het een oefening.”


“Iedere dag doe ik een meting. Eén in de ochtend en één in de avond”.

- Thei (67) - 


Bloeddruk bijhouden en delen via Gezondheidsmeter 

Als hij wordt doorverwezen naar een internist in het Zuyderland ziekenhuis, start net een pilot met bluetooth bloeddrukmeters in combinatie met Gezondheidsmeter. Met deze combinatie kan Thei zijn metingen overzichtelijk bijhouden in zijn eigen dossier en makkelijk delen met de arts.

Gezondheidsmeter Bloeddruk Omron

 

“De internist kijkt vanachter zijn bureau mee. Iedere dag doe ik een meting. Eén in de ochtend en één in de avond. Op zondagmorgen verzend ik de metingen van de hele week. Er zijn namelijk meerdere metingen nodig om te achterhalen waar ik precies last van heb,” legt Thei uit.

Een bloeddrukmeter voor thuis

Om het verloop van de bloeddruk over langere tijd in de gaten te houden, heeft Thei op aanraden van zijn huisarts een bloeddrukmeter voor thuis gekocht. “De bloeddrukmeter werkt goed, is niet al te duur én kan verbinding maken met Gezondheidsmeter. Zo kan ik alle metingen overzichtelijk bijhouden en kan mijn arts meekijken. Ik vindt het erg goed geregeld.”

Zelf verbanden leggen

“Waar het bij mij omgaat is: “wat kan ik zelf opmerken?” Voor mijzelf is het fijn om te zien dat mijn waardes nu flink zijn gezakt. Aan de hand van metingen kan ik zelf verbanden leggen. Ik merkte bijvoorbeeld dat mijn bloeddruk ’s ochtends juist hoger is dan in de avond. Nu weet ik dat het te maken kan hebben met het uitwerken van de medicatie. Dat duurt namelijk zo’n 18 uur.”


“Waar het mij omgaat is... Wat kan ik zelf opmerken?”

- Thei (67) -


“Het dossier in Gezondheidsmeter geeft veel inzicht. Voorlopig blijf ik dit doen tot dat ik constante normale waardes heb. Ik heb mijn broers getipt om ook een dossier te openen.”

Gezondheidsmeter Bloeddruk Omron

2022/3/23  
Top