De slimme algoritmes, smart-dashboards, alerts en de tools voor (regionale) samenwerking ondersteunen het zorgproces.
Stel je eigen thuismonitorings-platform samen. Kies en combineer de behandel- en zelfmanagement modules die voor jouw dagelijkse praktijk van toepassing zijn; op maat voor jouw patiëntengroep. Plug & Play.
Door de data-gestuurde opzet van de code-base is het platform geschikt voor wetenschappelijke studies en analyses. 26 Wetenschappelijke publicaties onderbouwen het gebruik en inzet van Gezondheidsmeter bij zorgprocessen.
Het platform is CE gecertificeerd en daarmee alle toepassingen op het platform. Curavista bv (het bedrijf achter Gezondheidsmeter) is NEN7510 en ISO27001 gecertificeerd, inclusief de aanvullende MedMij eisenset.
De PGO-component financiert de basis van het platform. Zorgverleners sluiten aan voor 79,95 euro per jaar (ex btw) inclusief onbeperkt gebruik van Plug&Play modules (aantal modules en aantal patiënten).
Medicom, PromedicoASP, HiX, Zorgplatform en Nexus; met deze EPD’s zijn de koppelvlakken operationeel. Andere koppelvlakken zijn mogelijk. Zo heeft u direct toegang tot de behandelmodules, zelfmanagement modules of MedMij gegevens (na toestemming patiënt)
De patiënt is het centrale punt. Via autorisaties per behandelmodule krijgen zorgverleners toegang.
Zo werken de poh, huisarts en longarts samen in de behandelmodule ASTMA en de huisarts en de GGZ-psycholoog in de behandelmodule Depressie.
Via deze route deelt de patiënt ook opgehaalde MedMij data.
Communicatie tussen zorgverleners of tussen zorgverleners en cliënt/patiént/mantelzorger loopt via het veilige eConsult of videoconsult.
"Bij een dodelijke en progressieve ziekte als IPF wil je (..) mensen goed en intensief begeleiden, zowel voor hun medicatie als potentiële bijwerkingen, maar ook met informatie en problemen oplossen die tussendoor optreden. Maar omdat het voor mensen vaak belastend is om naar het ziekenhuis te komen hebben we een thuismonitoringssyteem ontwikkeld: IPFonline."
- dr. M. Wijsenbeek, longarts, ErasmusMC
“Het dossier is echt van de patiënt,” M. Bakker, praktijkondersteuner. “Het betekent voor mij veel efficiënter werken. Het gesprek is anders, omdat je meteen alle relevante gegevens hebt,” D. van der Linde, diëtiste. “Linda heeft een tool gekregen waarmee ze haar zelfzorg veel meer kan managen. Ik zie dat de controle over haar ziekte veel groter is geworden,” aldus R. Jansen, fysiotherapeut.
- Gezondheidscentrum Maarssen
Meneer Ponsen kreeg de vraag vanuit het ziekenhuis of hij aan de slag wil met de online behandelmodule COPD. “Om de paar weken vul ik de zogeheten Ziektelastmeter in. Dat is een vragenlijst over mijn lichamelijke gezondheid en gemoedstoestand. Een dipje wordt op die manier inzichtelijk, maar ik zie ook als het weer beter met me gaat. Dat geeft me rust en zelfvertrouwen”.
- J. Ponsen (72)
Thuismonitoring 2.0? Meer dan 5.500 zorgverleners en 250.000 burgers zijn al zover!
Gezondheidsmeter is actief in 21 ziekenhuizen, waaronder het AmsterdamUMC, ErasmusMC, GroningenUMC, LeidenUMC, MaastrichtUMC, Franciscus Gasthhuis & Vietland en Radboud, maar ook bij zorggroepen zoals RegiozorgNU, of bij individuele praktijken van psychologen, diëtisten en fysiotherapeuten. Gezondheidsmeter is er voor iedereen.
> Hoe werkt eAfspraak?
> Hoe werkt het beeldbellen?
> Welke PROMS worden ondersteund?