Online patientendossier

Digitaal patiëntendossier

Inzage in het dossier dat jij van mensen bijhoudt, dat kan op verschillende manieren: 

 • de patiënt kijkt mee op het scherm;
 • er wordt een print gemaakt of een PDF die de patiënt meeneemt of toegestuurd krijgt;
 • de patiënt logt in op het webportaal en kijkt zelf.

Dat is makkelijk, want zo kunnen mensen rustig de informatie lezen en het consult met jou voorbereiden.

Binnen een gecertificeerd Medisch Dossier kunnen straks jouw patiënten "met één druk op de knop" de data die in jouw dossier staan ophalen. Dat heeft een paar extra voordelen:

 • GezondheidsmeterPGO is expert in het presenteren van de gegevens
 • GezondheidsmeterPGO gebruikt deze gegevens bij het aansturen van de digitale zorgpaden
 • Mensen bewaren deze gegevens hun leven lang
 • Mensen delen zelf de gegevens met andere zorgverleners, waardoor de toestemming meteen geregeld is. 

Eén en één = drie

Bij Curavista denken we dat de combinatie van de medische data uit jouw EPD én de input van de patiënten zelf via PROMS de zorg nog beter kan maken. Wij gebruiken de informatie vanuit het EPD voor input op de digitale zorgpaden. Dat maakt de zorgpaden interactiever en interessanter in gebruik. Alle data komen samen in één overzichtelijk dashboard. Zo kan je samen beslissingen nemen, die passen bij de indviduele voorkeuren van de patiënt.

Planning

Elke zorgverlener noteert op een verschillende manier in haar/zijn EPD. Een huisarts, apotheker, medisch specialist, GGZ-arts, thuiszorg..., iedereen noteert hetgeen zij/hij nodig heeft om de patiënt zo goed mogelijk te behandelen vanuit haar/zijn perspectief, kennis en kunde.

Dat betekent dat we in het Medisch Dossier-afsprakenstelsel voor iedere groep van zorgverleners een "berichtendienst" onwikkelen. Dat is ingewikkeld: want welke informatie deel je nu precies? Kunnen de data automatisch uit het EPD worden gehaald? Hoe gaat dat veilig? Over elk element moeten we met elkaar afspraken maken.

Als eerste berichtendiensten zal GezondheidsmeterPGO ontsluiten:

 • BGZ ziekenhuizen (basis gegevensset vanuit het ziekenhuis): lees meer op de website van nictiz.nl
 • Medicatieveiligheid (wat heeft de apotheker afgeleverd en hoe reageert patiënt op Rx): lees meer op de website van nictiz.nl
 • OPEN huisarts (welke informatie heeft de huisarts) nog "in de maak".
 • zelfmetingen terugsturen aan de zorgverlener (bloeddruk en glucosemetingen)
 • BGZ-GGZ
 • PDF/a versturen
 • PDF/a ontvangen
Curavista is als eerste gekwalificeerd door Nictiz en gecertificeerd door VZVZ voor de BGZ-ziekenhuizen 2019. Daarmee is een eerste stap gezet, maar in onze ogen niet voldoende voor een "echt" PGO. Immers: er zijn nog geen ziekenhuizen die de BGZ ontsluiten. Er wordt hard aan gewerkt om ook de "versturende kant" gereed te maken. Tot die tijd zijn wij bescheiden.

Het is een hele klus om dit voor elkaar te krijgen, maar straks plukken we er allemaal de vruchten van.

Als je een account hebt bij GezondheidsmeterPGO adviseren we je om je te abonneren op onze nieuwsbrief. Dan blijf je goed op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

Een voorbeeld

Iemand is onder behandeling bij de huisarts. Zij/hij houdt in GezondheidsmeterPGO via het zorgpad van toepassing bij hoe het met hem/haar gaat. Straks kan de patiënt "met één druk op de knop" alles wat de huisarts heeft genoteerd, ophalen. Wij zorgen dat het netjes in GezondheidsmeterPGO onder het knopje "mijn huisarts" komt te staan. 

Mocht een verwijzing naar het ziekenhuis nodig zijn, dan geeft de patiënt toestemming dat de medisch specialist mee kan kijken in GezondheidsmeterPGO/zorgpad. Zij/hij kan dan direct al de geschiedenis zien: wat heeft iemand zelf al geprobeerd? Wat lukte goed en wat minder goed?

Maar bij verandering van zorgverlener (bijvoorbeeld door een verhuizing) is het praktisch: de nieuwe zorgverlener vraagt aan de patiënt om de data van de collega op te halen en weer in te zien. 

De patiënt heeft dus een duidelijk inzicht, maar jij als zorgverlener ook! Nieuwsgierig wat er nu al kan? 67 Zorgpaden staan al klaar voor gebruik en hebben je nu al veel te bieden. Via een directe verbinding vanuit je EPD ben je snel bij GezondheidsmeterPGO.

STARTEN

2022/2/8  Ontdek alle gezondheids-modules van Gezondheidsmeter
Top