Inzage in het dossier dat jij van mensen bijhoudt, dat kan op verschillende manieren:
Dat is makkelijk, want zo kunnen mensen rustig de informatie lezen en het consult met jou voorbereiden.
Binnen een gecertificeerd Medisch Dossier kunnen straks jouw patiënten "met één druk op de knop" de data die in jouw dossier staan ophalen. Dat heeft een paar extra voordelen:
Bij Curavista denken we dat de combinatie van de medische data uit jouw EPD én de input van de patiënten zelf via PROMS de zorg nog beter kan maken. Wij gebruiken de informatie vanuit het EPD voor input op de digitale zorgpaden. Dat maakt de zorgpaden interactiever en interessanter in gebruik. Alle data komen samen in één overzichtelijk dashboard. Zo kan je samen beslissingen nemen, die passen bij de indviduele voorkeuren van de patiënt.
Elke zorgverlener noteert op een verschillende manier in haar/zijn EPD. Een huisarts, apotheker, medisch specialist, GGZ-arts, thuiszorg..., iedereen noteert hetgeen zij/hij nodig heeft om de patiënt zo goed mogelijk te behandelen vanuit haar/zijn perspectief, kennis en kunde.
Dat betekent dat we in het Medisch Dossier-afsprakenstelsel voor iedere groep van zorgverleners een "berichtendienst" onwikkelen. Dat is ingewikkeld: want welke informatie deel je nu precies? Kunnen de data automatisch uit het EPD worden gehaald? Hoe gaat dat veilig? Over elk element moeten we met elkaar afspraken maken.
Als eerste berichtendiensten zal GezondheidsmeterPGO ontsluiten:
Iemand is onder behandeling bij de huisarts. Zij/hij houdt in GezondheidsmeterPGO via het zorgpad van toepassing bij hoe het met hem/haar gaat. Straks kan de patiënt "met één druk op de knop" alles wat de huisarts heeft genoteerd, ophalen. Wij zorgen dat het netjes in GezondheidsmeterPGO onder het knopje "mijn huisarts" komt te staan.
Mocht een verwijzing naar het ziekenhuis nodig zijn, dan geeft de patiënt toestemming dat de medisch specialist mee kan kijken in GezondheidsmeterPGO/zorgpad. Zij/hij kan dan direct al de geschiedenis zien: wat heeft iemand zelf al geprobeerd? Wat lukte goed en wat minder goed?
Maar bij verandering van zorgverlener (bijvoorbeeld door een verhuizing) is het praktisch: de nieuwe zorgverlener vraagt aan de patiënt om de data van de collega op te halen en weer in te zien.
De patiënt heeft dus een duidelijk inzicht, maar jij als zorgverlener ook! Nieuwsgierig wat er nu al kan? 67 Zorgpaden staan al klaar voor gebruik en hebben je nu al veel te bieden. Via een directe verbinding vanuit je EPD ben je snel bij GezondheidsmeterPGO.