Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met de helpdesk.
Een PGO (Persoonlijke Gezondheid Omgeving) is uw eigen dossier. U haalt bij al uw behandelaars de gegevens op en bewaart ze in uw eigen "kluis".
Voordeel 1:
Zo heeft u alle medische gegevens in één overzicht.
Voordeel 2:
U bewaart de gegevens zo lang als u dat wil. Instellingen vernietigen uw gegevens 20 jaar na het laatste contact.
Voordeel 3:
U kunt de gegevens delen met alle behandelaars die u zelf kiest.
Om een PGO te mogen zijn, moeten bedrijven drie certificeringen halen. Dat zijn NEN7510, ISO27001 en de aanvullende MEDMIJ eisen. NEN7510 en ISO27001 zijn er voor bescherming van informatiebeveiliging in de gezondheidszorg. Deze certificering wordt jaarlijks opnieuw getoetst én is een continue controle op het naleven van de spelregels.
Gezondheidsmeter wil een begrijpelijk digitaal hulpmiddel zijn waarmee u inzicht krijgt in uw gezondheid.
Via de PGO (Persoonlijke Gezondheid Omgeving) haalt u uw medische gegevens op. Deze kunt u inzien en delen met zorgverleners naar keuze.
Gezondheidsmeter biedt óók modules, die u zelf kiest. U houdt bij hoe het met u gaat, oefent zelf of krijgt advies van uw zorgverleners. De modules zijn het resultaat van jarenlang wetenschappelijk onderzoek.
"Gezondheidsmeter wil graag laten zien wanneer het "goed" gaat (groen) of "minder goed" gaat (oranje) in een handig overzicht. Om dat overzicht te mogen geven is het CE keurmerk wettelijk verplicht voor medische toepassingen..
Het CE keurmerk geeft aan dat een product voldoet aan alle essentiële eisen van de toepasselijke EU-richtlijn(en.
U logt eerst in op Gezondheidsmeter. Via de app kan dat met een eigen pincode. Om uw gegevens op te halen is nog een keer inloggen met DigiD nodig. Zo weet uw arts dat u echt de persoon bent, die recht heeft op de medische gegevens.
Gezondheidsmeter PGO is gratis om als burger te gebruiken. De overheid geeft alle PGO's hier een vergoeding voor, net zoals dat artsen een vergoeding ontvangen om hun dossiers te onderhouden.
Gezondheidsmeter heeft tips voor u:
Tip 1: Heeft u de DigiD app met IDcheck?
Tip 2: Heeft u erg veel gegevens? Dan kan de server bij de zorgverlener overbelast raken. Probeer het later opnieuw.
Tip 3: Als gegevens lijken te ontbreken of niet lijken te kloppen, vraag het uw arts. Gezondheidsmeter laat alles zien wat uw arts voor u klaar zet.
Tip 4: Bent u 18 jaar of ouder? Anders kunt u helaas niet deelnemen.
Tip 5: Staat uw browser in de incognito modus? Dat werkt niet. DigiD moet weten vanuit welke app u komt, om u na autorisatie ook weer goed terug te sturen (met de sleutel).
Als u incognito bent, dan weet DigiD niet waar u naar toe terug moet. Uw gegevens worden voor geen ander doel getrackt.
Helpdesk
Komt u er niet uit? Heeft u een andere vraag? Onze helpdesk helpt u graag verder.