Overgewicht zorgverlener MEDMIJ PGO

Zorg op maat

Gezondheidsmeter PGO biedt de mogelijkheid om zorg op maat te leveren. 

Door in elk zorgpad 5 componenten te combineren, die samen een effect kunnen sorteren. (T.L. Webb, JMIR 2010):

Deze componenten worden in Overgewicht als volgt toegepast:

Meten

In Overgewicht vult de deelnemer zelf de QC-45.2 in, en gaat zelf aan de slag. In 4 maanden (en eventuaal langer) gaat de patiënt aan de slag met een "algemeen dagboek", meer bewegen (samen met de fysiotherapeut), anders eten (samen met de diëtiste) en ander denken / de knop om (samen met de psycholoog). Het programma wordt ondersteund met een bluetooth thuis-activiteitsmeter / Fitbit

Er is een fotodagboek als eetdagboek in de app, waarin de globale patronen van eetgedrag zichtbaar zijn.

Deelnemers ontvangen regelmatig reminders om zelf aan de slag te gaan met het kiezen van haalbare doelen. Het is aan de deelnemer om zelf te bepalen hoe vaak zij actief zijn.

Moeheid_klachten_Gezondheidsmeter_PGO

Inzicht / dashboard

De resultaten worden inzichtelijk gepresenteerd over bewegen, anders eten en "de knop om". Alle leden van het behandelteam kunnen meekijken. 

Moeheid_klachten_Gezondheidsmeter_PGO

Zelfregie

Mensen kiezen zelf de frequentie waarmee ze actief zijn. Zij kunnen naar eigen inzicht het actieplan en de acties aanpassen. Reminders om in te voeren kunnen zij aan/uit zetten in hun profiel. 

Communicatie

Zijn er vragen? Dan kunnen die via het veilige eConsult of videoconsult worden beantwoord. Beiden zijn intercollegiaal en multidisciplinair inzetbaar.

Kennis

Er is veel informatie beschikbaar. Niet altijd makkelijk voor patiënten om de juiste, betrouwbare  informatie te vinden. 

Daarom biedt GezondheidsmeterPGO een uitgebreide kennisbank met directe links over overgewicht van thuisarts.nl, apotheek.nl. De patiënt kan deze informatie zelf opzoeken of jij stuurt direct de link naar de patiënt.

Coaching door zorgverlener is sleutel tot succes:

Uit de analyse van de verzamelde data blijkt dat de zorgverlener een belangrijke rol vervult. 

Sinds die tijd is het motto van Gezondheidsmeter PGO:

"De beste zorg lever je samen,
Makkelijk vanuit één online dashboard".

Wil je meer weten over de opzet van Gezondheidsmeter PGO?

Lees dan hier verder >>

Meedoen als zorgverlener

Wil je ook samen met patiënten aan de slag gaan? Dat kan door een jaarabonnement af te sluiten op Gezondheidsmeter PGO / zorgpaden voor 49,95euro/jaar (excl btw). 

Vanaf dat moment kan je met een onbeperkt aantal patiënten gebruik maken van de Plug&Play zorgpaden. Zo kan je bijvoorbeeld voor mensen het zorgpad "Overgewicht" combineren met  Fitbit (bewegen). Je meldt patiënten aan en kan aan de slag.

Als mensen toestemming geven, kan je real-time de data extraheren. Zo kan je bepaalde scorings gebruiken voor aanlevering van uitkomst-indicatoren.

START  

Meekijken in GezondheidsmeterPGO vanuit EPD

  • "De verschillende metingen die de patiënt invoert, gebruiken we nu voor het zorgproces, waarin zelfmanagement belangrijk is. Deze gegevens kunnen we mogelijk zelfs in de toekomst gebruiken als kwaliteitsindicator vanuit patiëntperspectief."
    - Pierre de Roy, directeur Overgewichtkliniek -
2020/7/8  
Top