Het delen van informatie is de basis voor multidisciplinaire samenwerking tussen zorgverleners. De burger/cliënt/patiënt haalt zijn data op bij zorgverleners en deelt deze data met andere zorgverleners.. Via de autorisatiematrix van het individuele “behandelteam” van de cliënt / patiënt worden de autorisaties afgehandeld. Zo hebben zorgverleners toegang tot de data vanuit de Medisch Dossier gegevensdiensten. Ook als zij deze data nog niet via het Medisch Dossier zelf kunnen ontvangen.
Via Gezondheidsmeter kunnen mensen data bij 10 diensten ophalen en via 2 diensten delen (status 23 mei 2021). Het lijkt verstandig om in deze eerste periode professionele begeleiding aan te bieden bij de interpretatie van de opgehaalde gegevens..
Combineer de PGO functie met zelfmanagementmodules of behandelmodules. Juist de combinatie zet mensen aan tot actie en positieve beïnvloeding van gezond gedrag. Dat is de kracht van de modules van Gezondheidsmeter.
Medicom, PromedicoASP, HiX, Zorgplatform en Nexus; met deze EPD’s zijn de koppelvlakken operationeel. Andere koppelvlakken zijn mogelijk. Zo heeft u direct toegang tot de behandelmodules, zelfmanagement modules of Medisch Dossier gegevens (na toestemming patiënt)
De patiënt is het centrale punt. Via autorisaties per behandelmodule krijgen zorgverleners toegang.
Zo werken de poh, huisarts en longarts samen in de behandelmodule COPD en de huisarts en de GGZ-psycholoog in de behandelmodule Depressie.
Via deze route deelt de patiënt ook opgehaalde Medisch Dossier data.
Communicatie tussen zorgverleners of tussen zorgverleners en cliënt/patiént/mantelzorger loopt via het veilige eConsult of videoconsult.
"Een PGO als losse functie heeft geen zin. Zelfmanagement en behandelmodules moeten aanzetten tot actie. "
Meet jij je eigen bloeddruk, bloedglucose, gewicht? Dan kan je die naar je behandelaar toesturen.
Jouw behandelaar zet documenten voor je klaar. Denk aan een verwijsbrief naar de specialist of de uitslag van een scan.
Je kan medicatie die de apotheek heeft afgeleverd ophalen. Zo maak je het medicatieoverzicht compleet.
Heeft het laboratorium een bepaling gedaan? Denk aan een bloedprik of Covid-test. Je kan die uitslagen ophalen bij jouw laboratorium.
De huisarts noteert elk gesprek. Wat de huisarts heeft opgeschreven kan je ophalen bij jouw huisarts.
Ben je onder behandeling bij een GGZ instelling? Je behandelaar noteert elk gesprek. Wat jouw behandelaar heeft opgeschreven kan je ophalen bij jouw GGZ behandelaar.
Ben je onder behandeling bij een ziekenhuis? Je behandelaar noteert elk gesprek. Wat jouw behandelaar heeft opgeschreven kan je ophalen bij jouw ziekenhuis.
Artsen kunnen noteren welke allergiën jij hebt, die belangrijk zijn voor artsen. Jij kan kijken of er artsen zijn die iets over allergiëen hebben genoteerd over jou.
Ben je opgenomen in een verpleeg of verzorgingshuis? Dan kan de instelling jouw gegevens ontsluiten. Met één druk op de knop zie je wat er in jouw dossier staat.