Fitbit zorgverlener

Zorg op maat

Gezondheidsmeter PGO biedt de mogelijkheid om zorg op maat te leveren. 

Door in elk zorgpad 5 componenten te combineren, die samen een effect kunnen sorteren. (T.L. Webb, JMIR 2010):

Deze componenten worden in FITBIT als volgt toegepast:

Meten

Er zijn verschillende activity trackers op de markt. GezondheidsmeterPGO heeft gekozen voor een koppeling met Fitbit om verschillende redenen

Keuzevrijheid

De reden is dat Fitbit verschillende trackers levert in verschillende prijsklasses. Mensen kunnen zelf kiezen welke tracker bij hen past. De koppeling werkt voor elk model. 

Nauwkeurigheid meting

Fitbit meet behoorlijk nauwkeurig, voldoende om jouw zorgverlener een goede indruk te geven hoeveel je beweegt. Er zijn studies gedaan met de verschillende trackers voor consumenten, waar Fitbit goed uit komt. 

Stabiele koppeling

De koppeling is stabiel, ook als er een nieuw model op de markt komt. Mensen kunnen wisselen van Fitbit en de data naar GezondheidsmeterPGO gewoon uploaden.

Inzicht / dashboard

De Fitbitmetingen van de stappen (laatste dag en totalen) worden samengevat in één overzicht. Er wordt gewerkt an het toevoegen van slaap en hartslag.  

Zelfregie

Mensen kiezen zelf hoe vaak ze de stappen van Fitbit uploaden. Er zijn geen reminders. 

Communicatie

Zijn er vragen? Dan kunnen die via het veilige eConsult of videoconsult worden beantwoord. Meer informatie op de pagina over eConsult of videoconsult.

Kennis

Er is veel informatie op het internet beschikbaar. Niet altijd makkelijk om de juiste, betrouwbare  informatie te vinden. Daarom is er binnen GezondheidsmeterPGO een uitgebreide kennisbank met links naar thuisarts.nl met links over "leefstijl en bewegen". Je kan direct de link naar de patiënt sturen.

Deelnemers gaan zelf aan de slag. Zaken die aandacht nodig hebben kunnen via het eConsult of tijdens het reguliere consult worden besproken. Het PGO is toegankelijk voor alle zorgverleners; deelnemers autoriseren de zorgverleners per module.  

Coaching door zorgverlener is sleutel tot succes:

Uit de analyse van de verzamelde data blijkt dat de zorgverlener een belangrijke rol vervult. 

Sinds die tijd is het motto van GezondheidsmeterPGO:

"De beste zorg lever je samen,
Makkelijk vanuit één online dashboard".

Wil je meer weten over de opzet van GezondheidsmeterPGO?

Lees dan hier verder >>

Meedoen als zorgverlener

Wil je ook samen met patiënten aan de slag gaan? Dat kan door een jaarabonnement af te sluiten op Gezondheidsmeter PGO / zorgpaden voor 49,95euro/jaar (excl btw). 

Vanaf dat moment kan je met een onbeperkt aantal patiënten gebruik maken van de Plug&Play zorgpaden. Zo kan je bijvoorbeeld voor mensen de "Fitbit" combineren met  andere zorgpaden. Je meldt patiënten aan en kan aan de slag.

Als mensen toestemming geven, kan je real-time de data extraheren. Zo kan je bepaalde scorings (aantal stappen, uren slaap, hartslag) gebruiken voor aanlevering van uitkomst-indicatoren.

START  

Meekijken in GezondheidsmeterPGO vanuit EPD

  • "Zelfinzicht helpt ook moeilijk instelbare patiënten"
    - Maaike Zimmerman, Erasmus MC - 
2019/7/9  
Top