In de behandelmodule staat het longaanval-aktieplan centraal. Bijzonder is dat deelnemers zelf dit plan thuis invullen. Eventueel op basis van een plan opgesteld tijdens het consult. Hiermee worden patiënten zich beter bewust van het doel en gebruik van het longaanval-aktieplan. Daarnaast geeft de patiënt aan welke medicatie hij/zij gebruikt en welke symptomen zij/hij ervaart (via ACQ, MRC).
Er zijn instelbare alerts op ACQ-, of andere waarden. De alerts kunnen individueel of per groep ingesteld worden.
Combineer de behandelmodule "ASTMA" met de "spirometer thuis". De patiënt blaast de longfunctie thuis en stuurt de waarden door via de app Gezondheidsmeter. Deelnemers ontvangen dagelijks herinneringen.
Medicom, PromedicoASP, HiX, Zorgplatform en Nexus; met deze EPD’s zijn de koppelvlakken operationeel. Andere koppelvlakken zijn mogelijk. Zo heeft u direct toegang tot de behandelmodules, zelfmanagement modules of MedMij gegevens (na toestemming patiënt)
De patiënt is het centrale punt. Via autorisaties per behandelmodule krijgen zorgverleners toegang.
Zo werken de poh, huisarts en longarts samen in de behandelmodule ASTMA en de huisarts en de GGZ-psycholoog in de behandelmodule Depressie.
Via deze route deelt de patiënt ook opgehaalde MedMij data.
Communicatie tussen zorgverleners of tussen zorgverleners en cliënt/patiént/mantelzorger loopt via het veilige eConsult of videoconsult.
"De verschillende metingen die de patiënt invoert in COPD en Astma, gebruiken we nu voor het zorgproces, waarin zelfmanagement belangrijk is. Deze gegevens kunnen we mogelijk zelfs in de toekomst gebruiken als kwaliteitsindicator vanuit patiëntperspectief."