Gezondheidsmeter PGO, PGO, PersoonlijkeGezondheidsOmgeving, MEDMIJ

De beste zorg lever je samen

Bij Curavista zijn we ervan overtuigd dat de beste zorg ontstaat door samen aan de slag te gaan. Daarom hebben wij Gezondheidsmeter PGO ontwikkeld: een online platform waar burgers zelf hun gezondheidsgegevens veilig opslaan, aanvullen en delen met zorgverleners. Zo maak je samen keuzes in de behandeling die passen bij jou.

Als jij op zoek bent naar een goed PGO, dan raden we je aan om eens aan de slag te gaan met Gezondheids meter PGO.

Gezondheidsmeter PGO en MEDMIJ

Om het PGO goed te laten werken zijn er 2 partijen nodig:
 • leveranciers van PGO's, zodat jij een PGO kan kiezen. Dit heet een DVP (DienstVerlener Persoonsdomein)
 • leveranciers om de data vanuit de zorg te ontsluiten. Dit heet een DVZA (DienstVerlener ZorgAanbieder)
Curavista bv levert beide diensten. Voor de dienst MEDMIJ-DVZA verwijzen we naar de Curavista website.
Voor Gezondheidsmeter PGO van Curavista bv ben je hier aan het juiste adres.

Hoe wordt je een MEDMIJ PGO?

MEDMIJ is het overheidsstempel voor een PGO dat data bij zorgverleners kan ophalen op een veilige manier.
Daarvoor moet je als leverancier aan een aantal voorwaarden voldoen:
 • NEN-7510 certificering én de aanvullende MEDMIJ eisenset. De belangrijkste aanvulling van MEDMIJ op NEN7510 is een whitebox pentest op de koppelvlakken. Je bent dan niet alleen op papier veilig, het is ook daadwerkelijk getest. Curavista bv is NEN7510 gecertificeerd en voldoet aan de aanvullende MEDMIJ eisenset.
 • Omdat een huisarts andere data van je heeft dan de apotheek, zijn er verschillende berichtendiensten. Je moet per berichtendienst een stempel halen bij het instituut NICTIZ, dat noem je kwalificatie. Op de website bij Nictiz staat ook welke berichten PGO's ondersteunen en of die berichten de laatste versie van de standaarden ondersteunen. Een rode stip betekent: "niet de lactuele versie". 
 • Je moet de berichten met de data versturen en ophalen via een "snelweg". Dat heet "acceptatie" en gebeurt door het instituut VZVZ

MEDMIJ status GezondheidsmeterPGO

Status van de kwalificatie van berichten bij Nictiz:
 • BGZ-Raadplegen (ziekenhuis) v2019.01 (gehaald op 29-04-2019)
 • Zelfmetingen sturen aan zorgverlener v2019.01 (gehaald op 29-07-2019)
 • Medicatiegegevens en medicatieoverzicht  ( in progress)
 • Open huisarts (in progress)
 • BGZ-GGZ (in progress)
 • PDF-a (in progress)
 • eAfspraak (in progress)
Status van de acceptatie bij VZVZ:
 • ophalen (gehaald op 9-05-2019)
 • versturen/delen (in progress)
Planning: op 11 september 2019 zal GezondheidsmeterPGO het officiële MEDMIJ label uitgereikt krijgen.

Wil je op de hoogte blijven hoe ver we precies staan? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief >>
    

Gezondheidsmeter PGO: óók sterke inhoud

Binnen MEDMIJ is veel aandacht voor het ophalen en delen van data. Dat is logisch, want dat is een moeilijke klus. Een klus die hard nodig is.
Maar data van zorgverleners ophalen en delen is een deel van de puzzel: wij weten dat de input van mensen zelf net zo belangrijk is. Wanneer vindt jij dat een behandeling succesvol is? Wat kan je zelf doen? Heb je eerder hulp nodig dan het "geplande volgende consult". En wat is er dan precies aan de hand?
Daarom biedt Gezondheidsmeter PGO inhoudelijk sterke zorgmodules voor jou en je zorgverleners; snel, veilig en eenvoudig uit te breiden. Er staan 70+ verschillende zorgpaden voor je klaar. Deze zorgpaden zijn in de afgelopen 10 jaar ontwikkeld samen met het zorgveld. De data worden regelmatig geanalyseerd en gepubliceerd met wetenschappers (naar publicaties >>). Er komen regelmatig modules bij.
Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief >>
Je kan zelf starten met GezondheidsmeterPGO met:
Andere zorgpaden activeert je zorgverlener omdat zij/hij je ook online begeleidt. Wat je ook kiest, je kan altijd vragen stellen via het eConsult, bijhouden hoe het met je gaat, foto's delen, betrouwbare informatie vinden en in één oogopslag je voortgang zien. 
Onze app is realtime, dat betekent dat iedereen die toegang heeft, precies weet hoe jij er op dat moment voorstaat. Je ziet wie er toegang heeft onder het kopje "behandelteam". 
Gezondheidsmeter PGO MEDMIJ

Jij verandert, Gezondheids meter PGO verandert mee

Als mens verander je en Gezondheidsmeter PGO verandert mee: je kiest nieuwe zorgpaden, voegt sensors toe en deelt je gegevens veilig en snel met zorgverleners die je op dat moment nodig hebt. Gezondheids meter PGO is speciaal voor jouw ontwikkeld.

Neem gerust een kijkje op onze website om te zien wat er allemaal mogelijk is. Of kijk naar dit coole filmpje dat door Dennis Klip en Kasper Boutkan (kunstacadamie "St Joost" in Breda) is gemaakt.  

GezondheidsmeterPGO voor jou

Wat betekent GezondheidsmeterPGO voor jou? Door de ogen van de jonge kunstenaars Kasper Boutkan en Dennis Klip (Kunstacademie St. Joost, Avans, Breda).

2019/8/7  Top