Digitaal patiëntendossier, patiëntendossier digitaal, digitale inzage patiëntendossier

Medisch patiëntendossier

Als jij zorg nodig hebt, dan sluit je met je zorgverlener een overeenkomst af (zg. WGBO, lees meer op de website van de overheid) Zorgverleners zijn verplicht om bij te houden wat de afspraken zijn over jouw behandeling. Tegenwoordig is zo'n medisch dossier digitaal.

Je hebt het recht om je zorgverlener te vragen wat er in jouw medische dossier staat. Je kan meekijken op het scherm bij de zorgverlener of een print vragen.

Met een gecertificeerd Medisch Dossier kan je straks "met één druk op de knop" deze gegevens ophalen. Dan hoef je dat niet meer te vragen.

Wat een zorgverlener over jou opschrijft, hangt o.a. af van de zorgverlener. Is het de huisarts, apotheker, medisch specialist, GGZ-arts, thuiszorg? Iedereen noteert hetgeen zij/hij nodig heeft om jou te behandelen. Dat verschilt dus per zorgverlener.

Medisch Dossier ontwikkelt voor ieder type zorgverlener een "berichtendienst". Dat is ingewikkeld: welke informatie deel je nu precies? Kan de software van de zorgverlener de data klaarzetten? Hoe gaat dat veilig? En nog veel meer vragen.

GezondheidsmeterPGO ontsluit eind 2019 de volgende berichtendiensten:

 • BGZ ziekenhuizen (basis gegevens vanuit het ziekenhuis)
 • Medicatieveiligheid (wat heeft de apotheker afgeleverd aan mij en hoe reageer ik op dat geneesmiddel)
 • OPEN huisarts (welke informatie heeft de huisarts over mij?)
 • zelfmetingen sturen aan de zorgverlener (gewicht, bloeddruk en glucosemetingen)
Het is een hele klus om dit voor elkaar te krijgen met alle inhoudelijk en technisch deskundigen. Maar daar pluk jij straks de vruchten van!

Blijf op de hoogte

Er verandert veel, daarom versturen we wekelijks een nieuwsbrief. Zo blijf je goed op de hoogte.

Abonneer nieuwsbrief.

Ben je nu al nieuwsgierig? Dan kan je alvast een account openen en eens een kijkje nemen.

Het ophalen van data bij je zorgverleners wordt automatisch toegevoegd als dat straks mogelijk is.

Vandaag kan je zelf al aan de slag met :

 • Mijn profiel (vaccinaties, medische geschiedenis)
 • Bloeddruk (meten = weten)
 • Fitbit (koppel je Fitbit aan GezondheidsmeterPGO)
 • Stop roken (voor iedereen die wil stoppen met roken) 
 • Vitaliteitswijzer (voor 70-plussers)
 •  

  START

  Een voorbeeld

  Stel je bent onder behandeling bij de huisarts voor diabetes. Je houdt in GezondheidsmeterPGO nu al je bloeddrukmetingen, risicofactoren en leefstijl bij. Je wil meer aan je leefstijl doen en gaat aan de slag met je Fitbit

  Straks activeert de huisarts ook "Diabetes" voor je en kan je nog meer waarden bijhouden. 

  Als straks het huisarts-systeem gereed is kan je "met één druk op de knop" binnenhalen wat de huisarts over jou heeft opgeschreven. Wij zorgen dat het netjes in GezondheidsmeterPGO onder het knopje "mijn huisarts" komt te staan. 

  Als je dan toch naar het ziekenhuis moet, dan geef je toestemming dat de medisch specialist mee kan kijken in GezondheidsmeterPGO. Zij/hij kan dan direct al jouw geschiedenis zien: wat heb je zelf al geprobeerd? Wat lukte goed en wat minder goed?

  Maar ook als je van huisarts verandert (bijvoorbeeld door een verhuizing) is het praktisch: je deelt met de nieuwe huisarts jouw eigen data. 

  Jij hebt dus een duidelijk inzicht, maar je zorgverleners ook! 

  Met onze app kun je het patiëntendossier digitaal bekijken en aanpassen. Je kunt via de app ook zelf bepalen wie er allemaal toegang krijgt tot het dossier. In het dossier is te zien welke behandelingen je allemaal hebt gehad. Nuttige, belangrijke informatie waarmee andere zorgverleners dan direct een beeld hebben van hoe het met jou gaat.

  Zo heb je een goed inzicht in je medische dossier, aangevuld met je eigen ervaringen.

  2021/7/8  


  Top