Samen met een aantal apothekers is Medicatie Dossier opgezet om mensen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Er is gekozen voor een registratie-aanpak. Via de G-Standaard kiezen mensen welke medicatie zij gebruiken, noteren de dosering die zij innemen en of zij opmerkingen hebben over het geneesmiddel.
In Medicatie Dossier worden de medicijnen genoteerd door de patiënt, inclusief de gebruikte dosering. Stopt het gebruik dan kan de patiënt dat ook aangeven. Alerts worden alleen in overleg met zorgverleners aangezet, zodat het past in het achterliggende proces.
Er zijn veel soorten behandelingen mogelijk. Als in de loop van de tijd ook de dienst “Medicatie” vanuit het MedMij afsprakenstelsel beschikbaar komt, dan zal worden gestreefd naar een integratie van beide modules.
Medicom, PromedicoASP, HiX, Zorgplatform en Nexus; met deze EPD’s zijn de koppelvlakken operationeel. Andere koppelvlakken zijn mogelijk. Zo heeft u direct toegang tot de behandelmodules, zelfmanagement modules of MedMij gegevens (na toestemming patiënt)
De patiënt is het centrale punt. Via autorisaties per behandelmodule krijgen zorgverleners toegang.
Zo werken de poh, huisarts en longarts samen in de behandelmodule ASTMA en de huisarts en de GGZ-psycholoog in de behandelmodule Depressie.
Via deze route deelt de patiënt ook opgehaalde MedMij data.
Communicatie tussen zorgverleners of tussen zorgverleners en cliënt/patiént/mantelzorger loopt via het veilige eConsult of videoconsult.
"Resultaten tot op heden: zo’n 10.000 keer is het medicatie dossier nu ingevuld. Dat is voldoende voor Curavista om deze module operationeel te houden."