Geheugenpoli Home

Grip op je geheugen

Mensen die ouder worden, kunnen geheugen problemen krijgen (Ziekte van Alzheimer, dementie). De huisarts kan doorverwijzen naar de geheugenpoli. 

Daar doen ze een aantal tests en kunnen ze eventueel medicatie voorschrijven, zoals bijvoorbeeld galantamine of memantine. Deze medicijnen kunnen bijwerkingen hebben.  

Geheugenpoli helpt je om grip de de behandeling te krijgen. Je vult een aantal vragen in over hoe het thuis gaat. Als je een medicijn voorgeschreven krijgt, kunnen er extra vragen zijn over de mogelijke bijwerkingen.

Invullen kan je zelf doen of je partner / mantelzorger. Via Gezondheidsmeter PGO / geheugenpoli kan de geheugenpoli snel inspelen op jouw situatie. Als je terug gaat naar de huisarts, kan ook de huisarts zien hoe het tot dan toe is verlopen.

Geheugenpoli is een service van jouw huisarts, ziekenhuis of apotheker. Zij melden jou aan voor "Geheugenpoli" en begeleiden je ook online.

MEER WETEN

Ik ben zorgverlener

Geheugenpoli is ontstaan in samenwerking met de poli geriatrie in met Medisch Centrum Leeuwarden. Zij stellen de diagnose en behandelen mensen met de Ziekte van Alzheimer, dementie. 

Zij merkten dat mantelzorgers behoefte hebben aan een online kanaal waar ze hun vragen kunnen stellen op een tijdstip dat het hen past.

Daarnaast kost het vinden van de juiste balans bij het instellen op medicatie tijd. Via Gegeugenpoli-online krijgt de poli een email melding als de medicatie bijwerkingen geeft. 

Tenslotte is het voor de poli prettig als voorafgaand aan het consult de NPIQ, Zarit en MNA-short wordt ingevuld.

Een goed werkend zorgpad, waar nu 5 jaar ervaring mee is opgedaan. 

MEER WETEN

  • "De mantelzorgers zijn druk en zijn blij dat ze 's avonds ons een bericht kunnen sturen. De meeste vragen zijn geen spoed en kunnen tot de volgende dag wachten."
  • - Sieta van der Weide, verpleegkundig specialist geriatrie, MCL - 
2022/4/20  

Ontdek alle gezondheids-modules van Gezondheidsmeter
Top