Corona burger

In samenwerking met:

Gezondheidsmeter CORONA ZIEKTELASTMETER

Inzage en begeleiding

CORONA ZIEKTELASTMETER

"Gegevens bijhouden in de Ziektelastmeter geeft inzicht op de vraag: hoe voel ik mij nu? Het dwingt je systematisch na te denken over die vraag. Je went aan de pijn, kortademigheid en hartritmestoornissen.”

 

- Anneke (53) -


Gezondheidsmeter Ziektelastmeter Corona

Hoe gaat het ná de corona infectie?

Heb je een corona infectie doorgemaakt? Dan kan je klachten houden. Via de ziektelastmeter ná Corona krijg je inzicht in die klachten.

Je zorgverlener kan meekijken als jij dat prettig vindt om de behandeling zo goed mogelijk bij jouw situatie aan te laten sluiten. Mail info@gezondheidsmeter.nl en we helpen je snel op weg.


Start met CORONA

Vul je e-mailadres in. Op dit emailadres ontvang je de bevestiging van je account.

Heb je al een account? Vul dan bij "email adres" je gebruikersnaam in. Dat kan je email adres zijn, maar hoeft niet.


Gezondheidseter_coaching_corona

Balonnenfiguur

De Ziektelastmeter bestaat uit een vragenlijst en een ballonnenfiguur. De vragen gaan in op de last die je van je aandoening ervaart. De antwoorden op de vragenlijst worden omgezet naar een ballonnenplaatje. De groene hoge ballonnen geven aan dat het goed gaat op dit onderwerp. De rode lage ballonnen geven aan dat er verbetering mogelijk is. De volgende keer dat je de Ziektelastmeter invult worden de oude antwoorden grijs, zodat je goed het verschil kunt zien. Je kan dit samen met je zorgverlener bespreken en zo tot een persoonlijke aanpak te komen.


Verantwoording

Deze Ziektelastmeter Corona is ontwikkeld met het Longfonds, het CAPHRI Instituut en de universiteit van Maastricht. Deze Ziektelastmeter is goed onderzocht bij mensen met de luchtwegaandoening COPD.

Deze Ziektelastmeter is nog niet onderzocht bij mensen die een Corona infectie hebben gehad. Op basis van de informatie van het RIVM en studies uit het buitenland zijn er vragen en ballonnen toegevoegd. Voor de al bestaande vragen geldt dat de hoogte van de ballonnen gebaseerd is op de Ziektelastmeter COPD. Voor de nieuwe vragen geldt dat de hoogte gebaseerd is op een score tussen 0 en 10.

Op dit moment weten we niet of alle klachten in deze Ziektelastmeter staan en of de ernst van de klachten precies juist wordt weergegeven. Het is daarom alleen een leidraad bij het gesprek met je behandelaar(-s).


Hulp nodig of een vraag?

Heb je een vraag? Ga naar veel gestelde vragen!


Ook interessant?

2022/6/29  

Ontdek alle gezondheids-modules van Gezondheidsmeter
Top