Pijn bij kanker Home

Grip op pijn bij kanker

Ben jij onder behandeling voor een vorm van kanker? Heb je pijn en krijg je medicatie daarvoor? Dan kunnen jouw zorgverleners je begeleiden via Gezondheidsmeter PGO / pijn bij kanker. 

Pijnbestrijding kan op veel manieren. Welke combinatie en in welke dosering het beste bij jou past, vraagt afstemming tussen jou en je zorgverleners.

Je zorgverlener geeft aan welke medicatie je krijgt voorgeschreven en in welke dosering: jij houdt bij hoeveel pijn je hebt, op welke momenten op de dag en of je bijwerkingen ervaart van de medicijnen.

Heb je veel last van bijwerkingen of ernstige pijn? Dan krijgt de zorgverlener een signaal via veilige email.

Heb je vragen tussendoor? Dan is er het eConsult of videoConsult. 

Ben je bij meerdere zorgverleners onder behandeling? Via Gezondheidsmeter PGO kan je alle zorgverleners van jouw behandelteam laten meekijken. 

Pijn bij Kanker is een service van jouw huisarts, ziekenhuis of apotheker. Zij melden jou aan voor "Pijn Bij Kanker" en begeleiden je online.

MEER WETEN

Ik ben zorgverlener

Pijn bij Kanker is een gezamelijk initiatief van de pijnpoli van het ErasmusMC en Curavista. Doel is om mensen bij de behandeling optimaal en multidisciplinair te begeleiden door mensen actief te betrekken bij de behandeling.

Jij geeft aan welke medicamenteuze pijnbehandeling iemand krijgt. Samen met ErasmusMC zijn de belangrijkste bijwerkingen opgesteld om te scoren door de deelnemers. Bij extreme scores gaat er een signaal naar de zorgverlener via de veilige email.

Deelnemers ervaren een daling van hun pijnscore met 1 punt. Dit is zo positief dat het project nu een Plug&Play module is op Gezondheidsmeter PGO, waarbij ErasmusMC verantwoordelijk is voor de inhoud van de module.   

MEER WETEN

  • "Ik wilde heel graag nog boodschappen doen met mijn vrouw. Doordat ik zelf aangaf wanner ik pijn had, kon het pijnteam me goed uitleggen hoe ik extra medicatie op tijd kon innemen. Dat uitje is belangrijk voor mij en mijn vrouw."
    - anoniem - 
2022/6/21  

Ontdek alle gezondheids-modules van Gezondheidsmeter
Top