Vitaliteitswijzer Home burger

Start met GezondheidsmeterPGO / Vitaliteitswijzer

Vul je e-mailadres in. Op dit email - adres ontvang je de bevestiging van je account. 

Heb je al een account?

Vul dan bij het veld "email adres" je gebruikersnaam in. Dat kan je email adres zijn, maar hoeft niet.

 

 Kan je de toegangscode niet goed lezen? Klik op "Andere Toegangscode"

 

In Vitaliteitswijzer geef je antwoord op vragen over je gezondheid.

Zo kan je zelf beoordelen of je last hebt van problemen die veel voorkomen bij ouderen. Bijvoorbeeld: veel medicijnen, problemen bij het plassen, slapen of slecht zien of horen.

Na het invullen volgt je Vitaliteitsscore. Deze score geeft aan hoe vitaal je bent ten opzichte van leeftijdsgenoten. De score is gebaseerd wetenschappelijk onderzoek.

Heb je problemen, dan krijg je advies. Wat kan je zelf al doen?

Vitaal oud worden heeft te maken met

  • lichamelijke activiteit
  • geestelijk functioneren
  • eigen regie
  • omgaan met veranderingen in je gezondheid of leven
. Vitaliteit houdt ook in dat je tevreden bent met je leven en dat je zelf keuzes kunt maken over je gezondheid.

 

Vitaliteitswijzer helpt je hiermee.

De Vitaliteitswijzer is bedoeld voor mensen van 60 jaar en ouder.

De Vitaliteitwijzer is gebaseerd op bestaande wetenschappelijke vragenlijsten om betrouwbaar vast te kunnen stellen of bepaalde problemen aanwezig zijn.

Na het beantwoorden van alle vragen krijg je een persoonlijk Vitaliteitsadvies. Dit advies helpt om je gezondheidssituatie in te schatten. Het Vitaliteitsadvies helpt als voorbereiding op een gesprek met je hulpverlener, zoals huisarts, wijkverpleegkundige of met het WMO-loket.

Vrijwel alle antwoordmogelijkheden in de Vitaliteitswijzer zijn gesloten (ja / nee). Dit is nodig om het vitaliteitsadvies te kunnen geven. Als je een of meerdere vragen met ja of nee beantwoordt, kan dit betekenen dat een bepaald probleem gesignaleerd wordt. Deze signalering is vooraf ingesteld en wordt automatisch door de computer verwerkt.

Als je na het Vitaliteitsadvies nog specifieke vragen heeft over je gezondheid, kan je gebruik maken van het e-consult. Je vraag komt terecht bij een arts die gespecialiseert is in vraagstukken rondom veroudering. Het e-Consult wordt gratis aangeboden in de Vitaliteitswijzer module.

In de Vitaliteitswijzer wordt regelmatig gevraagd of je ‘op dit moment’ ergens last van hebt. Het gaat dan over de huidige situatie in je dagelijks leven. Dus zoals je dit nu ervaart.

Bijvoorbeeld: je krijgt de vraag of je gebruik maakt van een hulpmiddel bij het lopen. Als je vorig jaar tijdelijk een rollator hebt gebruikt, maar nu niet meer, dan is je antwoord op deze vraag 'nee'. Als je wel (af en toe) gebruik maakt van een hulpmiddel bij het lopen, dan is je antwoord op deze vraag 'ja'.

De Vitaliteitsscore krijg je te zien als je alle vragen in de Vitaliteitswijzer hebt beantwoord. De Vitaliteitsscore geeft aan hoe vitaal je bent ten opzichte van je leeftijdsgenoten. De Vitaliteitsscore wordt berekend op basis van data die eerder is verzameld in Nederlands wetenschappelijk onderzoek.

Je bepaalt zelf wat je doet met het Vitaliteitsadvies van de Vitaliteitswijzer. Het is uiteindelijk aan jou of je de gesignaleerde problemen herkent en in hoeverre je er ook daadwerkelijk iets aan wil (laten) doen.

2019/9/7  
Top