Start met Spirogram

Longfunctie thuis

Ben je onder behandeling voor een longziekte? En zou je ook een longfunctie thuis willen blazen? Dan kunnen jouw zorgverleners je begeleiden via Gezondheidsmeter PGO / Spirogram. 

Spirometrie is een medisch onderzoek dat de functie van de longen meet. Voor het uitvoeren van een spirometrie wordt gebruikgemaakt van een spirometer. 

Spirometrie kan vaak bij de huisarts worden uitgevoerd en is in de meeste ziekenhuizen onderdeel van het uitgebreide longfunctieonderzoek. 

Thuismetingen zijn mogelijk, maar de verschillen tussen de verschillende apparaten zijn groot De Spirobank smart die Curavista op Gezondheidsmeter PGO heeft aangesloten is bijzonder: het apparaat meet 2 belangrijke waarden, namelijk de FEV1 en de FVC. Samen met ErasmusMC hebben we de afgelopen jaren naar een goede, betrouwbare Spirometer voor thuismetingen gezocht.

IPF online from IPFonline en ErasmusMC on Vimeo.

Deze Spirometer is inmiddels uitgebreid getest, maar wordt niet vergoed door de zorgverzekeraars. Deze Spirometer kost 149euro (incl btw). Hij is niet in reguliere webshops te koop, maar je kan hem wel bij ons bestellen. 

Spirometer bestellen

Zelfinzicht

De Spirometer geeft aan of je goed hebt geblazen en wat je zou kunnen verbeteren. 

Soms gebruiken we de waarden, die je blaast bij andere modules zoals bij IPFonline of de Ziektelastmeter COPD.

Je bepaalt zelf hoe vaak je actief bent, soms zal elke dag nodig zijn, soms is minder vaak voldoende. Dat overleg je met je arts. 

Spirogram FVC curve Gezondheidsmeter PGO

Goede informatie

Thuismeten met een Spirometer is nieuw, daarom hebben wij samen met ErasmusMC een duidelijke handleiding gemaakt. Mensen die starten met de Spriometer krijgen de handleiding online toegestuurd. Daarnaast bieden we een deskundige helpdesk, die uitleg geeft over de combinatie van je telefoon of tablet met de Spirometer. 

Starten met GezondheidsmeterPGO / Spirogram

Spirogram is een service van jouw zorgverleners. Alleen zij kunnen jou aanmelden en zullen je dan ook actief online begeleiden. 

Wil je toch ervaring opdoen met GezondheidsmeterPGO? Dat kan! Kies één van onze andere modules:


OPEN DOSSIER


Handleiding Spirometer

  • "Patiënten meten thuis hun longfunctie op een draagbare longfunctiemeter via een app. Dat doen ze op hun tablet of smartphone en dan sturen ze met een beveiligde verbinding hun gegevens door."
    - Karen Moor, longarts io ErasmusMC
2020/5/8  
Top