Reuma, zorgverlener, Gezondheidsmeter PGO

Zorg op maat

Gezondheidsmeter PGO biedt de mogelijkheid om zorg op maat te leveren. 

Door in elk zorgpad 5 componenten te combineren, die samen een effect kunnen sorteren. (T.L. Webb, JMIR 2010):

Deze componenten worden in Reuma als volgt toegepast:

Meten

In Reuma vult de deelnemer zelf de RAPID 3 in. Indien gewenst kunnen deze metingen worden aangevuld met de DAS-28 (te activeren door de zorgverlener).   

Deelnemers bepalen zelf hoe vaak zijn actief zijn. Eens per 3 maanden ontvangen ze een herinnering om in te vullen, maar invullen mag ook vaker. 

Inzicht / dashboard

De resultaten worden inzichtelijk gepresenteerd. Zo is er een duidelijke RAPID3 tabel en een DAS28 overzicht. Zo ontstaat inzicht in het verloop.  

Reuma Rapid3 Gezondheidsmeter PGO

Zelfregie

Mensen kiezen zelf de frequentie waarmee ze actief zijn. Reminders om in te voeren kunnen zij aan/uit zetten in hun profiel. 

Communicatie

Zijn er vragen? Dan kunnen die via het veilige eConsult of videoconsult worden beantwoord. Beiden zijn intercollegiaal en multidisciplinair inzetbaar.

Kennis

Er is veel informatie beschikbaar. Niet altijd makkelijk voor patiënten om de juiste, betrouwbare  informatie te vinden. 

Daarom biedt GezondheidsmeterPGO een uitgebreide kennisbank met directe links over "reuma" van thuisarts.nl, apotheek.nl, Reumanederland en Reumazorgnederland. De patiënt kan deze informatie zelf opzoeken of jij stuurt direct de link naar de patiënt.

Coaching door zorgverlener is sleutel tot succes:

Uit de analyse van de verzamelde data blijkt dat de zorgverlener een belangrijke rol vervult. 

Sinds die tijd is het motto van Gezondheidsmeter PGO:

"De beste zorg lever je samen,
Makkelijk vanuit één online dashboard".

Wil je meer weten over de opzet van Gezondheidsmeter PGO?

Lees dan hier verder >>

Meedoen als zorgverlener

GezondheidsmeterPGO / Reuma is in co-creatie met patiënten en artsenvia de eHealth week met de afdeling reumatologie van het Bravis Ziekenhuis te Roosendaal / Bergen op Zoom tot stand gekomen.

Wil je ook samen met patiënten aan de slag gaan? Dat kan door een jaarabonnement af te sluiten op Gezondheidsmeter PGO / zorgpaden voor 49,95euro/jaar (excl btw). 

Vanaf dat moment kan je met een onbeperkt aantal patiënten gebruik maken van de Plug&Play zorgpaden. Zo kan je bijvoorbeeld voor mensen het zorgpad "Reuma" combineren met  "Stop roken"  of Fitbit (bewegen). Je meldt patiënten aan en kan aan de slag.

Als mensen toestemming geven, kan je real-time de data extraheren. Zo kan je bepaalde scorings (Rapid3, DAS28) gebruiken voor aanlevering van uitkomst-indicatoren.

START  

Meekijken in GezondheidsmeterPGO vanuit EPD

  • "De verschillende metingen die de patiënt invoert in COPD en Astma, gebruiken we nu voor het zorgproces, waarin zelfmanagement belangrijk is. Deze gegevens kunnen we mogelijk zelfs in de toekomst gebruiken als kwaliteitsindicator vanuit patiëntperspectief."
    - Dr. J.C.C.M. in t Veen, longarts Franciscus Gasthuis & Vlietland, Rotterdam -
2019/7/26  
Top