Gezondheidsmeter_URinControl_Zorgverlener

Gezondheidsmeter_URINCONTROL

Zelftraining Urine-incontinentie

URINCONTROL voor vrouwen

 Stress- en aandrang incontinentie komen bij één op de drie vrouwen voor. Zelftraining helpt bewijst onderzoek van het UMCG.

Naar aanmeldformulier 

URINCONTROL (V)

De app is ontwikkeld en onderzocht door het UMCG. Deze versie is voor vrouwen, een app voor mannen volgt. In de app kiezen vrouwen van welke klacht zij het meeste last hebben (stress of aandrang) . Tijdens een traject van 2-4 maanden krijgen mensen oefeningen en houden hun klachten bij. De app is primair bedoeld als zelftraining. Indien gewenst kan de huisarts, fysiotherapeut of bekkenbodem therapeut de app voor de patiënt activeren of meekijken en bijsturen waar nodig.

 


Gezondheidsmeter_URINCONTROL

Wanneer naar de huisarts?

Het advies van de app is dat na 8 weken oefenen een verbetering merkbaar moet zijn. Als dat niet het geval is, is het advies om naar de huisarts te gaan om andere stappen te zetten. Of hulp te vragen van een bekkenfysiotherapeut. Daarvoor is geen verwijzing nodig.


Combineer

Combineer de behandelmodule "URINCONTROL” met de behandelmodule PLASDAGBOEK of behandelmodules zoals MS of PARKINSON. Plug & Play, de combinaties zijn eindeloos.

Gezondheidsmeter_Plug_en_Play

Gezondheidsmeter_Promedico_HIX_MEDICOM_NEXUS_ZORGPLATFORM

Koppeling met EPD

Medicom, PromedicoASP, HiX, Zorgplatform en Nexus; met deze EPD’s zijn de koppelvlakken operationeel. Andere koppelvlakken zijn mogelijk. Zo heeft u direct toegang tot de behandelmodules, zelfmanagement modules of Medisch Dossier gegevens (na toestemming patiënt)


Multidisciplinaire samenwerking

De patiënt is het centrale punt. Via autorisaties per behandelmodule krijgen zorgverleners toegang. 

Zo werken de poh, huisarts en longarts samen in de behandelmodule COPD en de huisarts en de GGZ-psycholoog in de behandelmodule Depressie. 

Via deze route deelt de patiënt ook opgehaalde Medisch Dossier data. 

Communicatie tussen zorgverleners of tussen zorgverleners en cliënt/patiént/mantelzorger loopt via het veilige eConsult of videoconsult. 

Gezondheidsmeter_multidisciplinaire_samenwerking

Plug & Play 

Wat anderen zeggen

"URinControl is gebaseerd op de zorg zoals deze eigenlijk al bestaat. In het onderzoek bleek dat de app net zo goed werkt als de zorg via de huisarts, alleen de drempel is lager.”

– Anne Loohuis, onderzoeker UMCG - Lees hier het artikel >>

 


Ook interessant?

2022/6/10  

Ontdek alle gezondheids-modules van Gezondheidsmeter
Top