Ziekte van Parkinson Start Zorgverlener

Zorg op maat

Gezondheidsmeter PGO biedt de mogelijkheid om zorg op maat te leveren. 

Door in elk zorgpad 5 componenten te combineren, die samen een effect kunnen sorteren. (T.L. Webb, JMIR 2010):

Deze componenten worden in Parkinson als volgt toegepast:

Meten

In Grip op Parkinson vult de deelnemer (of de mantelzorger) zelf zijn woonsituatoe en de UPDRS in. Indien medicatie wordt ingesteld, is ook de Meerwaldt kaart beschikbaar. De langste individuele follow-up bij "Parkinson" is nu 4 jaar.  

Deelnemers ontvangen elke 3 maanden een reminder als zij invullen. Stoppen ze met invullen, dan stoppen de reminders automatisch. Het is aan de deelnemer om zelf te bepalen hoe vaak zij actief zijn.

Inzicht / dashboard

De resultaten worden inzichtelijk gepresenteerd. Zo is er een duidelijke UPDRS tabel, een gecombineerd overzicht met de woonsituatie. Van de Meerwaldtkaart is er een aparte grafiek. Zo ontstaat inzicht in het verloop in combinatie met eigen acties.  

 

Zelfregie

Mensen kiezen zelf de frequentie waarmee ze actief zijn. Zij kunnen naar eigen inzicht het actieplan en de acties aanpassen. Reminders om in te voeren kunnen zij aan/uit zetten in hun profiel. 

Parkinson dagelijks leven UPDRS Gezondheidsmeter PGO

Communicatie

Zijn er vragen? Dan kunnen die via het veilige eConsult of videoconsult worden beantwoord. Beiden zijn intercollegiaal en multidisciplinair inzetbaar.

Kennis

Er is veel informatie beschikbaar. Niet altijd makkelijk voor patiënten om de juiste, betrouwbare  informatie te vinden. 

Daarom biedt GezondheidsmeterPGO een uitgebreide kennisbank met directe links over "Parkinson" van thuisarts.nl, apotheek.nl, Parkinson Vereniging en RIVM. De patiënt kan deze informatie zelf opzoeken of jij stuurt direct de link naar de patiënt.

Coaching door zorgverlener is sleutel tot succes:

Uit de analyse van de verzamelde data blijkt dat de zorgverlener een belangrijke rol vervult. 

Sinds die tijd is het motto van Gezondheidsmeter PGO:

"De beste zorg lever je samen,
Makkelijk vanuit één online dashboard".

Wil je meer weten over de opzet van Gezondheidsmeter PGO?

Lees dan hier verder >>

Meedoen als zorgverlener

Wil je ook samen met patiënten aan de slag gaan? Dat kan door een jaarabonnement af te sluiten op Gezondheidsmeter PGO / zorgpaden voor 49,95euro/jaar (excl btw). 

Vanaf dat moment kan je met een onbeperkt aantal patiënten gebruik maken van de Plug&Play zorgpaden. Zo kan je bijvoorbeeld voor mensen het zorgpad "Ziekte van Parkinson" combineren met  "CVRM"  of Fitbit (bewegen). Je meldt patiënten aan en kan aan de slag.

Als mensen toestemming geven, kan je real-time de data extraheren. Zo kan je bepaalde scorings (UPDRS) gebruiken voor aanlevering van uitkomst-indicatoren.

START  

Meekijken in GezondheidsmeterPGO vanuit EPD

  • "Inzicht in de woonsituatie, algemeen dagelijks leven en voor het instellen van de medicatie de Meerwaldt kaart."
    - Dr. Sinnige, neuroloog Medisch Centrum Leeuwarden -
2019/7/26  
Top