MSrisk app burger

Grip op MS medicatie / risk monitoring

Er zijn steeds meer geneesmiddelen voor MS. Voor 6 van die geneesmiddelen is er een zg risk monitoringsplan. Dat betekent dat er extra bepalingen nodig zijn om deze geneesmiddelen veilig te gebruiken.

Gezondheidsmeter PGO / MS risk app helpt je om zo goed mogelijk deze controles op te volgen. 

De app is zo geprogrammeerd dat je op het juiste moment een waarschuwing krijgt dat je weer een bepaalde controle moet laten doen. Dat kan zijn urine inleveren, bloed laten prikken etc etc.

Steeds als er een controle is, kan je die ook afmelden. Zo weet je behandelaar ook dat jij de controle hebt laten doen. Als je de controle niet afmeldt, gaat er een waarschuwing naar je behandelaar. Die neemt dat contact met je op. Zo is er nog een extra vangnet.

Heb je toch vragen? Dan kan je die opzoeken in de kennisbank of via het eConsult of videoConsult stellen aan je behandelaars. 

Zelfregie en inzicht

Op basis van het schema dat bij het medicijn hoort dat jij gebruikt, krijg je een pushbericht op je telefoon. Het bericht kan je openen en afmelden.

MSrisk_app_GezondheidsmeterPGO_push_notificatie

 

Nadat je de controle hebt afgemeld, komt dat in een handig overzicht. Handig voor jou en voor je zorgverleners.

MSrisk_app_GezondheidsmeterPGO_voortgang

Goed en onafhankelijk

MS risk app is onafhankelijk, gemaakt door de werkgroep MSmonitor, die bestaat uit MSverpleegkundigen en neurologen die deelnemen aan MSmonitor. Zij vinden het belangrijk dat jij zelf ook kan bijdragen aan het veilig gebruik van deze geneesmiddelen. 

Het systeem is in een pilot getest in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, het Groene Hart ziekenhuis in Gouda en het Medisch Centrum Leeuwarden. De resultaten van de pilot waren positief.

Starten met GezondheidsmeterPGO / MS risk app

MS risk app is een service van jouw zorgverleners. Alleen zij kunnen jou aanmelden en zullen je dan ook actief online begeleiden. 

Wil je toch ervaring opdoen met GezondheidsmeterPGO? Dat kan! Kies één van onze andere modules:


OPEN DOSSIER

  • "De app geeft snel en makkelijk toegang. Je ziet goed hoe het gaat en het eConsult is erg makkelijk."
    - Mevrouw Stellinga -
2019/7/11  
Top