MSmonitor Start Zorgverlener

Zorg op maat

Gezondheidsmeter PGO biedt de mogelijkheid om zorg op maat te leveren. 

Door in elk zorgpad 5 componenten te combineren, die samen een effect kunnen sorteren. (T.L. Webb, JMIR 2010):

Deze componenten worden in MSmonitor als volgt toegepast:

Meten

In MSmonitor kiest de deelnemer welke elementen haar/hem aanspreken. Er zijn 14 PROMS beschikbaar; Actionable, CIS20-r, CSI, EQ-5D, HADS, Medicatie-checklists, MFIS, MSIP, MSIS-29, MSQoL-54, MS-SE, QOLLEEDS, Plaslijst anamnese, Continentie anamnese. Deze PROMS worden soms automatisch, soms handmatig door de zorgverlener geactiveerd. Bijvoorbeeld de plas-. en continentie-anamnese zijn lange PROMS die de zorgverlener "indien nodig" kan activeren voor een persoon via zijn eigen schermen. De langste individuele follow-up bij "MS" is nu 13 jaar. In zo'n lange periode kunnen mensen verschillende PROMS invullen. 

De PROMS scores kunnen worden aangevuld met de jaarcontrole metingen. Al dan niet direct uit het EPD als de BGZ-MEDMIJ berichten beschikbaar zijn. Voor een specifiek inzicht in de architectuur is er een "Visie-document MS" beschikbaar. Dit is op te vragen bij info@curavista.nl.

Inzicht / dashboard

De beschikbare gegevens en scores worden samengevat in één overzicht. Zo ontstaat inzicht in het verloop in combinatie met eigen acties.

MSmonitor_jaarcontrole_GezondheidsmeterPGO

Zelfregie

Mensen kiezen zelf de frequentie waarmee ze de PROMS invullen. Reminders om in te voeren kunnen zij aan/uit zetten in hun profiel. Ook kunnen zij  ervoor kiezen om zelf doelen te stellen en MSmonitor te combineren met meer "Leefstijl" modules zoals Fitbit (activity tracker) of de specifieke MSRiskapp module, die het Risk Monitorings Plan voor 6 receptgeneesmiddelen ondersteund.

Communicatie

Zijn er vragen? Dan kunnen die via het veilige eConsult of videoconsult worden beantwoord. Meer informatie op de pagina over eConsult of videoconsult. Zowel het eConsult als het videoconsult kunnen ook multidisciplinair worden gebruikt.

Kennis

Er is veel informatie op het internet beschikbaar. Niet altijd makkelijk voor patiënten om de juiste, betrouwbare  informatie te vinden. Daarom is er binnen GezondheidsmeterPGO een uitgebreide kennisbank met links naar thuisarts.nl, apotheek.nl, en de patiëntenvereningen. Dit zijn grote websites met veel informatie. De links in "MSmonitor" gaan alleen over "MS". Je kan direct de link naar de patiënt sturen. 

Coaching door zorgverlener is sleutel tot succes:

Uit de analyse van de verzamelde data blijkt dat de zorgverlener een belangrijke rol vervult. 

Sinds die tijd is het motto van GezondheidsmeterPGO:

"De beste zorg lever je samen,
Makkelijk vanuit één online dashboard".

Wil je meer weten over de opzet van GezondheidsmeterPGO?

Lees dan hier verder >>

 

Meedoen als zorgverlener

Wil je ook samen met patiënten aan de slag gaan? Dat kan door een jaarabonnement af te sluiten op Gezondheidsmeter PGO / zorgpaden voor 49,95euro/jaar (excl btw). 

Vanaf dat moment kan je met een onbeperkt aantal patiënten gebruik maken van de Plug&Play zorgpaden. Zo kan je bijvoorbeeld voor mensen het zorgpad "MSmonitor" combineren met  "MSrisk app"  of Fitbit (bewegen). Je meldt patiënten aan en kan aan de slag.

Als mensen toestemming geven, kan je real-time de data extraheren. Zo kan je bepaalde scorings (EQ-5D, MSIS-29, MSIP, Actionable, CIS-20R, CSI, MSQoL-54) gebruiken voor aanlevering van uitkomst-indicatoren.

START  

 

Meekijken in GezondheidsmeterPGO vanuit EPD

  • "Zelfinzicht helpt ook moeilijk instelbare patiënten"
    - Maaike Zimmerman, Erasmus MC - 

 

2019/7/9  
Top