Instellen Insuline zorgverlener

Zorg op maat

Gezondheidsmeter PGO biedt de mogelijkheid om zorg op maat te leveren. 

Door in elk zorgpad 5 componenten te combineren, die samen een effect kunnen sorteren. (T.L. Webb, JMIR 2010):

Deze componenten worden in Instellen Insuline als volgt toegepast:

Meten

In Instellen Insuline start de zorgverlener voor deelnemers het juiste schema. Er zijn 6 schema's:

  • start met insuline detemir
  • gebruikt al insuline detemir
  • start met insuline glargine
  • gebruikt al insuline glargine
  • start met NPH
  • gebruikt al NPH

De deelnemer vult dagelijks zijn bloedsuikerwaarden in en de eenheden. Als deelnemers 2 opeenvolgende dagen dit invullen volgt een advies (+ / - eenheden). Dit advies volgt de SmPC tekst van het betreffende geneesmiddel.

Als een deelnemer een nuchtere bloedglucse waarde bereikt van 7 of lager, dan vraagt het systeem om een vijf-punts curve. Is ook die curve stabiel (alle NBG waarden tussen 4 en 9) dan stopt het systeem met het geven van adviezen. Zijn er uitschieters, dan gaat het systeem verder met het geven van adviezen nav ingevoerde waarden bij 2 opeenvolgende dagen.

Het schema is opgesteld en getest met prof. dr. G.H. Nijpels verbonden aan AmsterdamUMC (voorheen VUMC). Het hele schema is beschikbaar via de zorgverleners-account.

Bij uitschieters vraagt het systeem aan deelnemers of zij zelf een verklaring hebben voor de uitschieters. Zo wordt het zelfinzicht verhoogd.

Zorgverleners kunnen meekijken met alle gegevens antwoorden. 

Inzicht / dashboard

De resultaten worden inzichtelijk gepresenteerd. Hieronder de   

ACQ_Gezondheidsmeter_PGO

Zelfregie

Mensen krijgen zelf adviezen, kiezen zelf de frequentie waarmee ze actief zijn. Reminders om in te voeren kunnen zij aan/uit zetten in hun profiel. 

Communicatie

Zijn er vragen? Dan kunnen die via het veilige eConsult of videoconsult worden beantwoord. Beiden zijn intercollegiaal en multidisciplinair inzetbaar.

Kennis

Er is veel informatie beschikbaar. Niet altijd makkelijk voor patiënten om de juiste, betrouwbare  informatie te vinden. 

Daarom biedt GezondheidsmeterPGO een uitgebreide kennisbank met directe links over diabetes van thuisarts.nl, apotheek.nl, en Diabetes Vereniging Nederland. De patiënt kan deze informatie zelf opzoeken of jij stuurt direct de link naar de patiënt.

Coaching door zorgverlener is sleutel tot succes:

Uit de analyse van de verzamelde data blijkt dat de zorgverlener een belangrijke rol vervult. 

Sinds die tijd is het motto van Gezondheidsmeter PGO:

"De beste zorg lever je samen,
Makkelijk vanuit één online dashboard".

Wil je meer weten over de opzet van Gezondheidsmeter PGO?

Lees dan hier verder >>

Meedoen als zorgverlener

Wil je ook samen met patiënten aan de slag gaan? Dat kan door een jaarabonnement af te sluiten op Gezondheidsmeter PGO / zorgpaden voor 49,95 euro/jaar (excl. btw). 

Vanaf dat moment kan je met een onbeperkt aantal patiënten gebruik maken van de Plug&Play zorgpaden. Zo kan je bijvoorbeeld voor mensen het zorgpad "Instellen Insuline" combineren met  Diabetes  of Fitbit (bewegen). Je meldt patiënten aan en kan aan de slag.

Als mensen toestemming geven, kan je real-time de data extraheren. Zo kan je bepaalde scorings gebruiken voor aanlevering van uitkomst-indicatoren.

START  

Meekijken in GezondheidsmeterPGO vanuit EPD

  • "Een schitterend instrument...Ik kan zelf bepalen welke zorgverleners mijn gegevens kunnen inzien, zoals mijn fysio diëtist en praktijkondersteuner...Ik ben 7 kilo afgevallen en de eConsults met mijn praktijkondersteuner hebben me erg gemotiveerd om door te gaan."
    - Dhr A vander Wende (63) in DIABC 2019 -
2021/5/20  

Ontdek alle gezondheids-modules van Gezondheidsmeter
Top