IBD burger

Grip op IBD

Heb je colitis ulcerosa of de Ziekte van Crohn? Ook bekend onder de gezamelijke noemer "IBD"?  En ben je hiervoor onder behandeling? Dan kunnen jouw zorgverleners je begeleiden via Gezondheidsmeter PGO / IBD. Voor beide ziektebeelden is er 1 zorgprogramma.

Samen bepaal je wat jouw doelen zijn Wat is voor jou belangrijk? Wil je zo weinig mogelijk aanvallen hebben? Of kunnen werken? Of wil je je weer "fit"voelen? Je geeft het zelf aan. In de loop van de weken noteer je je voortgang. 

Heb je toch vragen? Dan kan je die opzoeken in de kennisbank of via het eConsult of videoConsult stellen aan je behandelaars. 

Zelfinzicht

Je geeft zelf aan wanneer je je goed voelt en wanneer niet. En welke medicijnen je hebt ingenomen. 

We gebruiken hiervoor de gevalideerde IBDQ score. 

Zo zie je of je goed aanvoelt hoe het met je gaat en kan je zelf op tijd bijsturen. 

Je bepaalt zelf hoe vaak je actief bent, soms zal elke dag nodig zijn, soms is één keer per half jaar al voldoende.  

IBDQ persoonlijk doel Gezondheidsmeter PGO crohn colitis ulcerosa

Goede informatie

Grip op IBD is onafhankelijk, gemaakt door verschillende MDL artsen in Nederland. Zij vinden het belangrijk dat jij zelf grip krijgt op je IBD. 

Er is veel informatie, daarom hebben wij goede en betrouwbare informatie bij elkaar gezet van websites als thuisarts.nl, apotheek.nl, CCUVN, Maagdarmlever stichting. 

Starten met GezondheidsmeterPGO / IBD

Grip op IBD is een service van jouw zorgverleners. Alleen zij kunnen jou aanmelden en zullen je dan ook actief online begeleiden. 

Wil je toch ervaring opdoen met GezondheidsmeterPGO? Dat kan! Kies één van onze andere modules:


OPEN DOSSIER

  • "De verschillende metingen die de patiënt invoert in COPD en Astma, gebruiken we nu voor het zorgproces, waarin zelfmanagement belangrijk is. Deze gegevens kunnen we mogelijk zelfs in de toekomst gebruiken als kwaliteitsindicator vanuit patiëntperspectief."
    - Dr. J.C.C.M. in t Veen, longarts Franciscus Gasthuis & Vlietland
2019/7/26  
Top