Start met Hartfalen

Grip op hartfalen

Heb je hartfalen? En ben je hiervoor onder behandeling bij het ziekenhuis of huisarts? Dan kunnen jouw zorgverleners je begeleiden via Gezondheidsmeter PGO / hartfalen. 

Bij hartfalen kan je zelf je bloeddruk meten en je klachten bijhouden. De combinatie van je bloeddrukmetingen en klachten geven een goed inzicht in hoe het met je gaat. Niet alleen als je op het spreekuur bent, maar in het gewone leven. Met deze extra informatie kan jouw zorgverlener bespreken welke behandeling op dit moment het beste bij jou past.

Heb je vragen tussen de visites door? Dan kan je die opzoeken in de kennisbank of via het eConsult of videoConsult stellen aan je behandelaars. 

Zelfinzicht

Je meet zelf je bloeddruk, geeft je klachten aan en welke medicijnen je inneemt. 

Hartfalen invoer Gezondheidsmeter PGO

We zetten die informatie bij elkaar in één overzicht. Dat overzicht helpt je om op tijd hulp te vragen. 

Samen met de artsen en verpleegkundigen bepaal je hoe vaak je actief bent. Er zijn dagelijks herinneringen die je in je profiel uit kan zetten.  

Hartfalen Vooruitgang Overzicht Gezondheidsmeter PGO

Goede informatie

Grip op hartfalen is onafhankelijk, gebaseerd op de NHG standaard "hartfalen" en getest door de afdeling cardiologie van het RIVAs ziekenhuis in Gorinchem. Zij vinden het belangrijk dat jij zelf grip krijgt op je hartfalen. 

Er is veel informatie, daarom hebben wij goede en betrouwbare informatie bij elkaar gezet van websites als thuisarts.nl, apotheek.nl, de hartstichting en de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVCC). 

Bloeddrukmeter

Gezondheidsmeter PGO / hartfalen werkt met elke bloeddrukmeter. Je kan ook van bloeddrukmeter wisselen. 

Twijfel je welke bloeddrukmeter goed is? Een goede bloeddrukmeter bestaat uit een band voor om de bovenarm en het apparaat. Bloeddrukmeters die je om de pols doet zijn niet betrouwbaar voor een goede meting. 

Bloeddrukmeters worden niet vergoed, maar soms kan je tijdelijk een bloeddrukmeter bij de huisarts, ziekenhuis of apotheek lenen. 

Als je zelf de bloeddruk meet en advies wil van je zorgverlener, is het handig om je bloeddrukmeter mee te nemen naar het spreekuur. Of bespreek eerst met je zorgverlener te bespreken welke bloeddrukmeter geschikt is.

Starten met Gezondheidsmeter PGO / hartfalen

Grip op hartfalen is een service van jouw zorgverleners. Alleen zij kunnen jou aanmelden en zullen je dan ook actief online begeleiden.

Wil je weten of jouw zorgverlener al meedoet? Stuur dan een email aan de helpdesk, zij hebben altijd de laatste informatie beschikbaar.

Klik hier om mail te sturen:  Doet mijn zorgverlener mee met Gezondheidsmeter PGO / hartfalen 

Wil je alvast ervaring opdoen met Gezondheidsmeter PGO? Dat kan! Kies één van onze andere modules:

OPEN DOSSIER

  • "Wij lenen bloeddrukmeters uit aan mensen. Zo kunnen ze zelf goede metingen doen. Mensen stellen zelf hulpvragen en dat gaat goed."
    - de hartfalen verpleegkundigen RIVAS, Gorinchem
2019/7/26  
Top