COPD zorgverlener

Zorg op maat

Gezondheidsmeter PGO biedt de mogelijkheid om zorg op maat te leveren. 

Door in elk zorgpad 5 componenten te combineren, die samen een effect kunnen sorteren. (T.L. Webb, JMIR 2010):

Deze componenten worden in COPD als volgt toegepast:

Meten

In COPD vult de deelnemer zelf zijn Ziektelastemeter COPD in en stelt zijn eigen actieplan op. Op basis van het actieplan vullen mensen in hoe ze zich voelen (groen-oranje-rood), welke acties ze hebben ondernomen en welke medicatie ze hebben ingenomen. De langste individuele follow-up bij "COPD" is nu 8 jaar.  

Er zijn 2 aanvullingen mogelijk (tegen meerprijs): 

  • de NCSI kan real-time worden binnengehaald, waardoor wachten op een PDF niet meer nodig is. Hiervoor verwijzen we naar de module COPDnet, een variant op COPD. COPDnet is opgezet met het UMCN en Ziekenhuis Bernhoven.
  • de COPD metingen kunnen worden aangevuld met een bluetooth thuis-spirometer. De waarden vanuit deze meter wordt gebruikt in de Ziektelastmeter COPD. Zo kan de volledige Ziektelastmeter-index direct worden bepaald vanuit huis.

Deelnemers ontvangen in het begin meerdere reminders, daarna steeds minder en uiteindelijk stoppen alle reminders. Het is dan aan de deelnemer om zelf te bepalen hoe vaak zij actief zijn.

Inzicht / dashboard

De resultaten worden inzichtelijk gepresenteerd. Zo is er een duidelijke o.a. een Ziektelastemeter COPD grafiek, aangevuld met een CCQ-verloop en een gecombineerd overzicht van "hoe voel ik mij" icm de gevalideerde CCQ scores en medicatie inname. Zo ontstaat inzicht in het verloop in combinatie met eigen acties.  

COPD Ziektelastmeter Gezondheidsmeter PGO

Alerts

De zorgverlener kan alerts ontvangen bij specifieke afkappunten van de CCQ. Deze kunnen per patiënt ingesteld worden of voor een groep. 

Zelfregie

Mensen kiezen zelf de frequentie waarmee ze actief zijn. Zij kunnen naar eigen inzicht het actieplan en de acties aanpassen. Reminders om in te voeren kunnen zij aan/uit zetten in hun profiel. 

Communicatie

Zijn er vragen? Dan kunnen die via het veilige eConsult of videoconsult worden beantwoord. Beiden zijn intercollegiaal en multidisciplinair inzetbaar.

Kennis

Er is veel informatie beschikbaar. Niet altijd makkelijk voor patiënten om de juiste, betrouwbare  informatie te vinden. 

Daarom biedt Gezondheidsmeter PGO een uitgebreide kennisbank met directe links over "COPD" van thuisarts.nl, apotheek.nl, Longfonds en Inhalator - instructies van LAN. De patiënt kan deze informatie zelf opzoeken of jij stuurt direct de link naar de patiënt.

Coaching door zorgverlener is sleutel tot succes:

Uit de analyse van de verzamelde data blijkt dat de zorgverlener een belangrijke rol vervult. 

Sinds die tijd is het motto van GezondheidsmeterPGO:

"De beste zorg lever je samen,
Makkelijk vanuit één online dashboard".

Wil je meer weten over de opzet van GezondheidsmeterPGO?

Lees dan hier verder >>

Meedoen als zorgverlener

Wil je ook samen met patiënten aan de slag gaan? Dat kan door een jaarabonnement af te sluiten op GezondheidsmeterPGO / zorgpaden voor 49,95euro/jaar (excl btw). 

Vanaf dat moment kan je met een onbeperkt aantal patiënten gebruik maken van de Plug&Play zorgpaden. Zo kan je bijvoorbeeld voor mensen het zorgpad "COPD" combineren met  "Stop roken"  of Fitbit (bewegen). Je meldt patiënten aan en zij gaan aan de slag.

Als mensen toestemming geven, kan je real-time de data extraheren. Zo kan je bepaalde scorings (CCQ, ZLM-index) gebruiken voor aanlevering van uitkomst-indicatoren.

START  

 

Meekijken in GezondheidsmeterPGO vanuit EPD

  • ""De verschillende metingen die de patiënt invoert in COPD en Astma, gebruiken we nu voor het zorgproces, waarin zelfmanagement belangrijk is. Deze gegevens kunnen we mogelijk zelfs in de toekomst gebruiken als kwaliteitsindicator vanuit patiëntperspectief."
    - Dr. J.C.C.M. in t Veen, longarts Sint Franciscus Gasthuis & Vlietland -
2020/8/5  
Top