Borstkanker Start Zorgverlener

Zorg op maat

Gezondheidsmeter PGO biedt de mogelijkheid om zorg op maat te leveren. 

Door in elk zorgpad 5 componenten te combineren, die samen een effect kunnen sorteren. (T.L. Webb, JMIR 2010):

Deze componenten worden in Borstkanker als volgt toegepast:

Meten

In Borstkanker vult de deelnemer zelf zijn FACT-B en FACT-ES in en stelt zijn eigen doelen en actieplan op. Deze lijsten kunnen worden aangevuld met de BREAST-Q (verschillende varianten, pre- en post operatief) en EORTC-QLQ. Er is een dagboek voor de dagelijkse "doelen"metingen. De FACT-B en FAST-ES wordt elk kwartaal geactiveerd.   

Deelnemers ontvangen voor de FACT-B en FACT-ES reminders, die deelnemers ook in hun profiel uit kunnen zetten. Het is aan de deelnemer om zelf te bepalen hoe vaak zij actief zijn.

Inzicht / dashboard

De resultaten worden inzichtelijk gepresenteerd. Zo is er een duidelijke doelen en FACT-B en FACT-ES grafiek. Zo ontstaat inzicht in het verloop in combinatie met eigen acties.  

Borstkanker FACT-B FACT-ES Gezondheidsmeter PGO

Borstkanker persoonlijk doel Gezondheidsmeter PGO

Zelfregie

Mensen kiezen zelf de frequentie waarmee ze actief zijn. Zij kunnen naar eigen inzicht het dagboek met de doelen invullen en aanpassen. Reminders om de FACT-B en FACT-ES worden elk kwartaal gestuurd. Mensen kunnen de reminders zelf aan/uit zetten in hun profiel. 

De BREAST-Q en de EORTC-QLQ zijn activeerbaar op verzoek van deelnemende zorgverleners.

Communicatie

Zijn er vragen? Dan kunnen die via het veilige eConsult of videoconsult worden beantwoord. Beiden zijn intercollegiaal en multidisciplinair inzetbaar.

Kennis

Er is veel informatie beschikbaar. Niet altijd makkelijk voor patiënten om de juiste, betrouwbare  informatie te vinden. 

Daarom biedt GezondheidsmeterPGO een uitgebreide kennisbank met directe links naar borstkanker.nl , over "borstkanker" van thuisarts.nl, apotheek.nl en kanker.nl. De patiënt kan deze informatie zelf opzoeken of jij stuurt direct de link naar de patiënt.

Coaching door zorgverlener is sleutel tot succes:

Uit de analyse van de verzamelde data blijkt dat de zorgverlener een belangrijke rol vervult. 

Sinds die tijd is het motto van Gezondheidsmeter PGO:

"De beste zorg lever je samen,
Makkelijk vanuit één online dashboard".

Wil je meer weten over de opzet van Gezondheidsmeter PGO?

Lees dan hier verder >>

Meedoen als zorgverlener

Wil je ook samen met patiënten aan de slag gaan? Dat kan door een jaarabonnement af te sluiten op Gezondheidsmeter PGO / zorgpaden voor 49,95euro/jaar (excl btw). Wil je specifiek met de BREAST-Q en/of de EORTC-QLQ aan de slag? Vermeld dat dan bij je aanmelding. Dan zorgen wij dat deze lijsten bij jow account geactiveerd worden. 

Vanaf dat moment kan je met een onbeperkt aantal patiënten gebruik maken van de Plug&Play zorgpaden. Zo kan je bijvoorbeeld voor mensen het zorgpad "borstkanker" combineren met begeleiding op bijwerkingen van IKNL  "Bij Kanker"  of Fitbit (bewegen). Je meldt patiënten aan en kan aan de slag.

Als mensen toestemming geven, kan je real-time de data extraheren. Zo kan je bepaalde scorings (FACT-B, FACT-ES, BREAST-Q) gebruiken voor aanlevering van uitkomst-indicatoren.

START  

 

Meekijken in GezondheidsmeterPGO vanuit EPD

  • "De verschillende metingen die de patiënt invoert, gebruiken we nu voor het zorgproces, waarin zelfmanagement belangrijk is. Deze gegevens gebruiken we ook als kwaliteitsindicator vanuit patiëntperspectief."
    - Dr. P.A.D. Hamberg, oncoloog Franciscus Gasthuis & Vlietland, Rotterdam -
2022/4/20  

Ontdek alle gezondheids-modules van Gezondheidsmeter
Top