Gezondheids meter PGO

De beste zorg lever je samen

Bij Curavista weten we dat de beste zorg ontstaat door samen aan de slag te gaan. Daarom hebben wij GezondheidsmeterPGO ontwikkeld: een online platform waarin mensen zelf aan de slag gaan. 

Met handige dashboards waarin de gezondheidsgegevens worden samengevat en gedeeld met het behandelteam. 

Zo maak je samen keuzes in de behandeling die passen bij het individu.

Deze visie wordt ondersteund door analyse van het gebruik van GezondheidsmeterPGO.

Data analyse

In de periode 2008-2012 kiezen mensen (n=927) om zelf of samen met de zorgverlener mee te doen aan de astma of COPD module van GezondheidsmeterPGO. 

Uit de analyse van de data (toestemming van deelnemers) blijkt dat 87% van de deelnemers na 3 keer inloggen stopt als zij zonder zorgverlener een module volgen.  Is de zorgverlener betrokken bij de online begeleiding, dan blijven zij langdurig meedoen. 

Sinds die tijd is het motto van GezondheidsmeterPGO:

"De beste zorg lever je samen. 

Makkelijk vanuit één online overzicht."

Samen voor de beste zorg

 (H. in 't Veen et al, 2012)

Technische specs

GezondheidsmeterPGO is een online platform, gehost in Nederland in NEN7510 gecertificeerde datacenters. Meer over Veiligheid >>

Voor patiënten zijn er 3 versies beschikbaar die naast elkaar werken: een pc versie, een mobiele versie voor tablets en smartphones en een app voor iOS en Androïd. Via de app kan je veilig met 5 cijfers inloggen. 

Voor zorgverleners is er de pc versie, die de meeste functionaliteiten biedt. Voor een aantal EPDs liggen er directe koppelingen.
Alle data op het platform is realtime.

GezondheidsmeterPGO: inhoudelijk sterk

Om samen aan de slag te gaan, hebben zorgverleners inhoudelijk sterke modules nodig. Zo kan zorg op maat aangeboden worden. De zorgverlener activeert een specifieke module en stelt het behandelteam in.  

De architectuur van een zorgpad bestaat uit 5 verschillende componenten die samen een effect kunnen sorteren (T.L. Webb, JMIR 2010):

  • metingen van de burger via devices, sensors, PROMS (en straks medische metingen via MEDMIJ)
  • inzicht in progressie - dashboarding:  zelfmetingen (tzt medische data via MEDMIJ) worden gecombineerd in één overzicht / dashboard
  • zelfregie waarbij de burger zelf doelen stelt, zelf keuzes maakt in welke metingen wel/niet bijhouden, zelf actieplan opstelt
  • communicatie waarbij de burger en zorgverlener(s) communiceren via veilig eConsult of videoconsult
  • kennis vergaren waarbij de burger direct naar betrouwbare bronnen wordt geleid, die betrekking heeft op het specifieke zorgpad.
De inhoud wordt per zorgpad aangepast, kijk bij de 67 verschillende zorgpaden voor de specifieke inhoud.

Mensen veranderen, Gezondheids meter PGO verandert mee

GezondheidsmeterPGO is flexibel, mensen stellen nieuwe doelen, voegen sensors toe, jij activeert nieuwe zorgpaden en gegevens worden open gesteld voor nieuwe zorgverleners die aan het behandelteam worden toegevoegd.

Neem gerust een kijkje op onze website om te zien wat er allemaal mogelijk is. 

START

 

Of kijk eerst naar dit coole filmpje dat door Dennis Klip en Kasper Boutkan (kunstacadamie "St Joost" in Breda) is gemaakt.  

 

  • "Een schitterend instrument...Ik kan zelf bepalen welke zorgverleners mijn gegevens kunnen inzien, zoals mijn fysio diëtist en praktijkondersteuner...Ik ben 7 kilo afgevallen en de eConsults met mijn praktijkondersteuner hebben me erg gemotiveerd om door te gaan."
    - Dhr A vander Wende (63) in DIABC 2019 - 
2019/5/31  
Top