Hoofdpijn start patiënt

Grip op hoofdpijn

Heb je hoofdpijn? En ben je hiervoor onder behandeling? Dan kunnen jouw zorgverleners je begeleiden via Gezondheidsmeter PGO / hoofdpijn. 

Je vult eerst een aantal vragen in om een goed beeld te krijgen van jouw situatie. Denk aan vragen als: "Hoe lang heb je al klachten? Komt hoofdpijn voor in de familie?"  

Wij maken daar een net overzicht van, dat je altijd kan inzien.

Hoofdpijn anamnese Gezondheidsmeter PGO

Daarna start je met het invullen van het dagboek, aangevuld met extra vragen over je hoofdpijn. 

In de loop van de weken noteer je steeds hoe het met je gaat. 

Hoofdpijn invullen Gezondheidsmeter PGO

Heb je toch vragen? Dan kan je die opzoeken in de kennisbank of via het eConsult of videoConsult stellen aan je behandelaars. 

Zelfinzicht

Je geeft zelf aan hoe je je voelt. Wanneer is de hoofdpijn het ergst en hoe lang duurt de hoofdpijn? Welke medicijnen heb je ingenomen om de hoofdpijnaanval te bestrijden? 

Wij maken daar een jaaroverzicht van, zodat je goed ziet wanneer het beter gaat. 

Zo kan je zelf op tijd bijsturen. 

Je bepaalt zelf hoe vaak je actief bent, soms zal elke dag nodig zijn, soms is minder vaak voldoende.  

Hoofdpijn jaaroverzicht Gezondheidsmeter PGO

Goede informatie

Grip op hoofdpijn is onafhankelijk, gemaakt door Dr. H. VAn Lieshout, neuroloog in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Hij vindt het belangrijk dat jij zelf grip krijgt op je hoofdpijn. Het programma is geschikt voor alle type hoofdpijn: clusterhoofdpijn, migraine en spanningshoofdpijn.

Er is veel informatie, daarom hebben wij goede en betrouwbare informatie bij elkaar gezet van websites als thuisarts.nl, apotheek.nl en de patiëntenvereniging. 

Starten met GezondheidsmeterPGO / hoofdpijn

Grip op hoofdpijn is een service van jouw zorgverleners. Alleen zij kunnen jou aanmelden en zullen je dan ook actief online begeleiden. 

Wil je toch ervaring opdoen met GezondheidsmeterPGO? Dat kan! Kies één van onze andere modules:

OPEN DOSSIER

  • "Voordat de patiënt op het spreekuur komt, vult hij een online anamnese in aangevuld met de HADS en HIT. Vervolgens houdt de patiënt een hoofdpijndagboek bij. Als de patiënt op de poli komt, zie ik in één overzicht een samenvatting, inclusief scores. Heel prettig omdat ik zo meer aandacht aan de patiënt kan besteden."
    -  Dr. H. van Lieshout, neuroloog, Amphia Ziekenhuis -
2019/7/26  
Top