Annelies over URinControl

Annelies: "Ik kan het nu een half uur tot een uur uitstellen!"

Annelies heeft vanaf haar 16e Multiple Sclerosis (MS). Dit jaar is voor haar het 30-jarige jubileum. Ze heeft steeds meer last van een te actieve blaas.

“Ik zit in een rolstoel. Soms moet ik om het uur naar de WC. Daar word je natuurlijk helemaal gek van. Dan drink je helemaal niet meer”, zegt Annelies. Sinds dat ze meedoet met URinControl heeft ze minder last van haar blaas. "Daarvoor kreeg ik medicatie, maar die hielpen niet zo erg. Ik doe liever oefeningen."


“Toen kwamen jullie. Ik ben heel blij! Ik kan het nu een half uur tot een uur uitstellen!"

- Annelies (46) -

Geinig en luchtig

Annelies vindt de oefeningen in URinControl erg leuk: "De oefeningen zijn heel leuk en luchtig gebracht. De opmerkingen bij de oefeningen zijn geinig. Vanwege MS lig ik veel om te rusten. Drie keer op een dag doe ik de oefeningen. Voor mij zijn de oefeningen makkelijk."

"Als medicijnen heb ik Betmiga geprobeerd. Het hielp mij niet zo. De MDL-arts zag dat mijn leverwaarden niet goed waren. Ik moest iets belastends afbouwen. Ik koos voor de medicatie voor mijn blaas." 

 

Geeft zelfinzicht

“Toen kwamen jullie," zegt Annelies opgewerkt. "Ik ben heel blij. Ik kan het nu een half uur tot een uur uitstellen!"

"Ik heb ook geleerd dat ik het 's ochtends en 's avonds veel beter kan uitstellen. In de middag moet ik juist meer rekening houden met mijn blaas. Dus het geeft ook zelfinzicht."


“De oefeningen zijn heel leuk en luchtig gebracht. De opmerkingen bij de oefening zijn geinig.”

- Annelies (46) -

Oefeningen doen

“Ik wist van te voren niet hoe de oefeningen gaan. Ik heb geleerd dat je op drie manieren kan aanspannen. Omdat ik in een rolstoel zit heb ik voor de ontspanningsoefeningen andere posities gebruikt. Ik vond het heel fijn dat de helpdesk gelijk alternatieve oefeningen stuurde."

 


 Meer weten?

2021/4/16  

Ontdek alle gezondheids-modules van Gezondheidsmeter
Top