Digitale Dermatoloog Home

Online advies dermatoloog

Heb jij een plek op je huid waar je advies over wil? Lijkt het exceem, is het rood, jeukt het? Hoe ziet het eruit? Via Gezondheidsmeter PGO / digitale dermatoloog kan je snel advies vragen aan je huisarts.  

Er zijn veel soorten huidziekten. Soms kan je huisarts je meteen behandelen, soms zal de huisarts advies vragen aan de dermatoloog. 

Via Gezondheidsmeter PGO / digitale dermatoloog vul je een aantal vragen in en maakt een foto. Je huisarts beoordeelt de foto en geeft aan of hij de foto wel / niet doorstuurt aan de dermatoloog.

Je krijgt via je huisarts het advies via het eConsult retour. 

Digitale dermatoloog is een service van jouw huisarts, ziekenhuis of apotheker. Zij melden jou aan voor "Digitale dermatoloog" en begeleiden je online.

MEER WETEN

Ik ben zorgverlener

Digitale dermatoloog is ontstaan omdat mensen met smartphones goede foto;s van hun huid kunnen maken. In combinatie met een aantal vragen is de informatie voldoende om een eerste beoordeling te doen.

De beoordeling kan worden gedaan door de eerste lijn (huisarts) of door de huisarts worden verwezen naar de dermatoloog. De dermatoloog is lid van het behandelteam, kan meteen meekijken en zijn/haar advies geven. De burger wordt meteen in de cc meegenomen.

Handig, voor burgers en zorgverleners. 

MEER WETEN

  • "De instructies om de foto te maken zijn duidelijk en van voldoende kwaliteit om een eerste beoordeling te doen."
  • - Dr . B. van Kooten, neuroloog Lyme Centrum Apeldoorn - 
2022/4/20  

Ontdek alle gezondheids-modules van Gezondheidsmeter
Top