Beroerte Home

Grip op een beroerte

Beroerte is een verzamelnaam voor een TIA, herseninfarct en hersenbloeding. Soms ook wel CVA genoemd. 
Na een beroerte kan je te maken krijgen met verschillende zorgverleners, zoals de CVA-verpleegkundige en de neuroloog in het ziekenhuis, de huisarts, de wijkverpleging, thuiszorg. 
Om alle zorgverleners goed op de hoogte te houden hoe het met je gaat, kunnen ze je samen begeleiden via Gezondheidsmeter PGO / Beroerte. Ook de mantelzorger kan meekijken en meedoen.
Je bereidt het gesprek voor door vooraf in te vullen hoe het met je gaat. Deze vragen zijn herkenbaar voor je zorgverleners. 

Heb je vragen tussendoor? Dan is er het eConsult of videoConsult. 

Grip op een beroerte is een service van jouw huisarts, ziekenhuis, apotheker, wijkverpleging, thuiszorg. Zij melden jou aan voor "Beroerte" en begeleiden je online.

MEER WETEN

Ik ben zorgverlener

Beroerte / CVA-keten is een gezamelijk initiatief van CVA-keten Leeuwarden en Curavista. Doel is om mensen bij de behandeling optimaal en multidisciplinair te begeleiden door mensen en mantelzorgers actief te betrekken bij de behandeling.

Hiervoor worden een aantal PROMS ingezet (Barthel, Rankin, mantelzorger-belasting) gecombineerd met een uitgebreide kennisbank.

Zorgverleners kunnen via Gezondheidsmeter PGO mensen die een Beroerte / CVA hebben gehad, begeleiden.

MEER WETEN

  • "Het lijkt alsof de dokter in mijn huiskamer is. De website is simpel om in te vullen. Je ziet goed hoe het gaat en het eConsult is erg makkelijk."
    - Mevrouw L. te Rotterdam - 
2019/6/25  
Top