Beroerte Home

Grip op een beroerte

Beroerte is een verzamelnaam voor een TIA, herseninfarct en hersenbloeding. Soms ook wel CVA genoemd. 
Na een beroerte kan je te maken krijgen met verschillende zorgverleners, zoals de CVA-verpleegkundige en de neuroloog in het ziekenhuis, de huisarts, de wijkverpleging, thuiszorg. 
Om alle zorgverleners goed op de hoogte te houden hoe het met je gaat, kunnen ze je samen begeleiden via Gezondheidsmeter PGO / Beroerte. Ook de mantelzorger kan meekijken en meedoen.
Je bereidt het gesprek voor door vooraf in te vullen hoe het met je gaat. Deze vragen zijn herkenbaar voor je zorgverleners. 

Heb je vragen tussendoor? Dan is er het eConsult of videoConsult. 

Grip op een beroerte is een service van jouw huisarts, ziekenhuis, apotheker, wijkverpleging, thuiszorg. Zij melden jou aan voor "Beroerte" en begeleiden je online.

MEER WETEN

Ik ben zorgverlener

Beroerte / CVA-keten is een gezamelijk initiatief van CVA-keten Leeuwarden en Curavista. Doel is om mensen bij de behandeling optimaal en multidisciplinair te begeleiden door mensen en mantelzorgers actief te betrekken bij de behandeling.

Hiervoor worden een aantal PROMS ingezet (Barthel, Rankin, mantelzorger-belasting) gecombineerd met een uitgebreide kennisbank.

Zorgverleners kunnen via Gezondheidsmeter PGO mensen die een Beroerte / CVA hebben gehad, begeleiden.

MEER WETEN

  • "Het lijkt alsof de dokter in mijn huiskamer is. De website is simpel om in te vullen. Je ziet goed hoe het gaat en het eConsult is erg makkelijk."
    - Mevrouw L. te Rotterdam - 

Meer over "Grip op een Beroerte"

Grip op een Beroerte is speciaal ontwikkeld voor mensen die een beroerte hebben gehad en zelf aan de slag willen. 

Je stelt je eigen doelen en vult in hoe het met je gaat. 

Jouw zorgverleners kijken met je mee vanuit hun eigen EPD, bespreken met je hoe het gaat en geven advies.

Allemaal via je eigen PGO, veilig en vertrouwd.

Zorgverleners

Als je een beroerte (CVA/TIA) hebt gehad, zijn er verschillende zorgverleners die een rol spelen bij de behandeling, zoals:  

  • de huisarts
  • de fysiotherapeut
  • de neurologieverpleegkundige
  • de neuroloog
  • de apotheker
  • de wijkverpleegkundige
  • de thuiszorg

In het Zorgpad Beroerte/CVA/TIA voeg je eigen input toe. Daarme kan je vandaag al starten.

Straks kan je via MEDMIJ ook informatie ophalen bij je zorgverleners. Zo staat er in jouw GezondheidsmeterPGO het complete beeld hoe het met je gaat. Alle zorgverleners, die jij toegang geeft, kunnen bij jouw gegevens in jouw dossier.

Per zorgpad krijgen zorgverleners rechten. Een voorbeeld: je hebt Diabetes en een Beroerte gehad. De neuroloog kan meekijken met zorgpad "Beroerte", maar niet met zorgpad "Diabetes". De huisarts kan wel met "Beroerte" en "Diabetes" meekijken. Zo wordt je privacy optimaal gerespecteerd.

En ben jij de spil van alle informatie over jou.  

2019/7/13  
Top