Pijncoach start Zorgverlener

Zorg op maat

Gezondheidsmeter PGO biedt de mogelijkheid om zorg op maat te leveren. 

Door in elk zorgpad 5 componenten te combineren, die samen een effect kunnen sorteren. (T.L. Webb, JMIR 2010):

Deze componenten worden in Pijncoach als volgt toegepast:

Meten

Samen met Dr. Kees Vos, opleider en pijnspecialist verbonden aan ErasmusMC hebben we Pijncoach opgezet om mensen zo goed mogelijk te begeleiden bij de behandeling van neuropatische pijn.

Hiervoor is een traject van 3-6 maanden uigestippeld, waarin deelnemers doelen stellen, handvatten krijgen om te leren omgaan met pijn en de medicatie. Je kijkt mee en samen bespreek je de haalbaarheid van de doelen. 

De metingen bestaan uit de PROMS: SF-12 en NRS-pijn. Daarnaast stelt de deelnemer zelf doelen en geeft aan via VAS-score of hij/zij zijn doelen haalt, geeft aan het soort pijn en medicatie inname. 

Zo ontstaat een compleet beeld van de voortgang.

Inzicht / dashboard

De resultaten worden inzichtelijk gepresenteerd in één grafiek. Zo ontstaat inzicht in het verloop.

De resultaten zijn bemoedigend: gemiddeld daalt de pijnscore met 1 punt (geen andere interventies dan de introductie van Pijncoach). Deze resultaten zijn gepresenteerd door Kees Vos. Naar de ppt >>

Pijncoach pijn score Gezondheidsmeter PGO

Zelfregie

Mensen kiezen zelf hun eigen doelen in de loop van de periode: wat wil ik over 1 maand weer kunnen doen? En wat over 3 maanden? etc etc. e houden zelf deze doelen bij en kijken of door de tipd&tricks de pijnscore daalt.

Reminders om in te voeren kunnen zij aan/uit zetten in hun profiel. 

Mensen krijgen informatie over "pijnmanager worden", hoe actief te blijven,  medicatie etc  etc.

Communicatie

Zijn er vragen? Dan kunnen die via het veilige eConsult of videoconsult worden beantwoord. Beiden zijn intercollegiaal en multidisciplinair inzetbaar.

Kennis

Pijncoach is onafhankelijk, gemaakt door dr. Kees Vos, opleider en verbonden aan ErasmusMC. Alle tips & tricks zijn door hem opgesteld.

Ook op het internet is veel informatie over pijn. Wij hebben speciaal links naar goede en betrouwbare informatie bij elkaar gezet in één overzicht. Deze informatie is afkomstig van websites als thuisarts.nl. 

De deelnemer kan deze informatie zelf opzoeken of jij stuurt direct de link toe.

Coaching door zorgverlener is sleutel tot succes:

Uit de analyse van de verzamelde data blijkt dat de zorgverlener een belangrijke rol vervult. 

Sinds die tijd is het motto van GezondheidsmeterPGO:

"De beste zorg lever je samen,
Makkelijk vanuit één online dashboard".

Wil je meer weten over de opzet van GezondheidsmeterPGO?

Lees dan hier verder >>

Meedoen als zorgverlener

Wil je ook samen met patiënten aan de slag gaan? Dat kan door een jaarabonnement af te sluiten op Gezondheidsmeter PGO / zorgpaden voor 49,95euro/jaar (excl btw). 

Vanaf dat moment kan je met een onbeperkt aantal patiënten gebruik maken van de Plug&Play zorgpaden. Zo kan je bijvoorbeeld voor mensen het zorgpad "Pijncoach" combineren met  Fitbit (bewegen). Je meldt patiënten aan en kan aan de slag.

Als mensen toestemming geven, kan je real-time de data extraheren. Zo kan je bepaalde scorings (NRS-pain, SF-12) gebruiken voor aanlevering van uitkomst-indicatoren.

START  

 

Meekijken in GezondheidsmeterPGO vanuit EPD

  • "Mijn pijn is afgenomen van een 8 naar een 3."
    - Saskia (41) - 
2019/7/26  
Top