Astma burger MEDMIJ PGO

Grip op astma

Heb je astma? En ben je hiervoor onder behandeling? Dan kunnen jouw zorgverleners je begeleiden via Gezondheidsmeter PGO / astma. 

Samen bepaal je wat jouw actieplan is en welke doelen voor jou belangrijk zijn. Wil je zo weinig mogelijk aanvallen hebben? Of kunnen werken? Of wil je je weer "fit"voelen? Je geeft het zelf aan. In de loop van de weken noteer je je voortgang. 

Heb je toch vragen? Dan kan je die opzoeken in de kennisbank of via het eConsult of videoConsult stellen aan je behandelaars. 

Zelfinzicht

Je geeft zelf aan wanneer je je goed voelt en wanneer niet. En wat zijn dat je acties? 

Hoe je je voelt, vergelijken we met de gevalideerde ACQ score en je medicatie inname. 

Zo zie je of je goed aanvoelt hoe het met je gaat en kan je zelf op tijd bijsturen. 

Je bepaalt zelf hoe vaak je actief bent, soms zal elke dag nodig zijn, soms is één keer per half jaar al voldoende.  

Astma COPD Grafiek ACQ Gezondheidsmeter PGO

Goede informatie

Grip op astma is onafhankelijk, gemaakt door de afdeling longziekten van het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam. Zij vinden het belangrijk dat jij zelf grip krijgt op je astma. 

Er is veel informatie, daarom hebben wij goede en betrouwbare informatie bij elkaar gezet van websites als thuisarts.nl, apotheek.nl, het Longfonds en de LAN. 

Starten met GezondheidsmeterPGO / astma

Grip op astma is een service van jouw zorgverleners. Alleen zij kunnen jou aanmelden en zullen je dan ook actief online begeleiden. 

Wil je toch ervaring opdoen met GezondheidsmeterPGO? Dat kan! Kies één van onze andere modules:


OPEN DOSSIER

  • "De verschillende metingen die de patiënt invoert in COPD en Astma, gebruiken we nu voor het zorgproces, waarin zelfmanagement belangrijk is. Deze gegevens kunnen we mogelijk zelfs in de toekomst gebruiken als kwaliteitsindicator vanuit patiëntperspectief."
    - Dr. J.C.C.M. in t Veen, longarts Franciscus Gasthuis & Vlietland
2019/7/26  
Top