Digitaal patiëntendossier

Gezondheidsmeter_MedMij

Medisch Patiëntendossier

Via het Medisch Dossier PGO haal jij medische gegevens op die zorgverleners over jou bijhouden. Welkom in de nieuwe wereld.

PGO aanmaken

Jouw patiëntendossier online

Als jij zorg nodig hebt, dan sluit je met je zorgverlener een overeenkomst af (zg. WGBO). Zorgverleners zijn verplicht om bij te houden wat de afspraken zijn over jouw behandeling. Tegenwoordig is zo'n medisch dossier digitaal.

Je hebt het recht om je zorgverlener te vragen wat er in jouw medische dossier staat. Je kan meekijken op het scherm bij de zorgverlener of een print vragen.

Met het Medisch Dossier haal je "met één druk op de knop" deze gegevens op. Dan hoef je dat niet meer te vragen.

Gezondheidsmeter_gegevens_delen

Gezondheidsmeter_gegevens_delen

Wat staat er in mijn patiëntendossier?

Wat een zorgverlener over jou opschrijft, hangt o.a. af van de zorgverlener. Is het de huisarts, apotheker, medisch specialist, GGZ-arts of thuiszorg? Iedereen noteert hetgeen zij/hij nodig heeft om jou te behandelen. Dat verschilt dus per zorgverlener. MedMij ontwikkelt voor ieder type zorgverlener een "berichtendienst". Bekijk hier welke berichtendiensten we hebben ontsloten.

Het is een hele klus om dit voor elkaar te krijgen met alle inhoudelijk en technisch deskundigen. Maar daar pluk jij straks de vruchten van!


Een voorbeeld

Stel je bent onder behandeling bij de huisarts voor diabetes. Je houdt in Gezondheidsmeter nu al je bloeddrukmetingen, risicofactoren en leefstijl bij. Je wil meer aan je leefstijl doen en gaat aan de slag met je Fitbit.

Straks activeert de huisarts ook "Diabetes" voor je en kan je nog meer waarden bijhouden.

Nu kan je al "met één druk op de knop" binnenhalen wat de huisarts over jou heeft opgeschreven. Wij zorgen dat het netjes in Gezondheidsmeter onder het knopje "mijn huisarts" komt te staan.



Als je dan toch naar het ziekenhuis moet, dan geef je toestemming dat de medisch specialist mee kan kijken in Gezondheidsmeter. Zij/hij kan dan direct al jouw geschiedenis zien: wat heb je zelf al geprobeerd? Wat lukte goed en wat minder goed?

Maar ook als je van huisarts verandert (bijvoorbeeld door een verhuizing) is het praktisch: je deelt met de nieuwe huisarts jouw eigen data.

Jij hebt dus een duidelijk inzicht, maar je zorgverleners ook!


Gezondheidsmeter_huisarts

Al jouw gezondheidsgegevens op één plek

Met onze app kun je het patiëntendossier digitaal bekijken en aanpassen. Je kunt via de app ook zelf bepalen wie er allemaal toegang krijgt tot het dossier. In het dossier is te zien welke behandelingen je allemaal hebt gehad. Nuttige, belangrijke informatie waarmee andere zorgverleners dan direct een beeld hebben van hoe het met jou gaat.

Zo heb je een goed inzicht in je medische dossier, aangevuld met je eigen ervaringen.

2022/10/12  



Top